Actualitate

Barometrul Academiei Române: Peste 39 la sută dintre români vor merge „sigur” la vot

Peste 39 la sută dintre români vor merge „sigur” la vot pentru alegerile europarlamentare pe 26 mai, conform Barometrului de Opinie Publică al Academiei Române, realizat de INSCOP Research, care a fost lansat luni.

Scris de 
 pe data 
13 mai, 2019

Datele pentru acest studiu au fost colectate în perioada 12 aprilie – 3 mai 2019. La sondaj au participat 1.050 de persoane, cu vârste de 18 şi peste 18 ani.

Potrivit studiului, 39,2 la sută dintre oameni au precizat că vor vota „sigur” la alegerile europarlamentare din 26 mai. Acest procent ar însemna o creştere cu peste 7% faţă de prezenţa la vot din 2014 (32.44 la sută).

Legat de referendum, 59 la sută dintre persoanele chestionate au fost de acord cu faptul că preşedintele Klaus Iohannis a decis convocarea unui referendum privind situaţia Justiţiei, iar 23,8% nu au fost de acord.

Barometrul a fost realizat de Academia Română, LARICS – Laborator pentru Analiza Războiului Informaţional şi Comunicare Strategică şi Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale al Academiei Române „Ion I. C. Brătianu”.

Începând cu acest an, Academia Română va lansa două ediții ale Barometrului de Opinie Publică, primăvara și toamna.

 

Actualitate