Potrivit polițiștilor Secției 2, duminică, în jurul orei 15.00, bătrâna a fost sunată pe telefonul fix de către o femeie, care s-a recomandat ca fiind cuscra sa.

Persoana de la celalalt capăt al firului, i-a spus femeii, în vârstă de 76 de ani, că a suferit un accident și că este la spital unde ar urma să fie operată și că are nevoie urgentă de o sumă de bani.

Pensionara a fost de acord să ajute, iar la apartamenetul său a venit un bărbat căruia i-a dat 7.600 de lei.

În cursul zilei de luni, 29 octombrie, ora 15.00, o altă bătrână a fost sunată și i s-a cerut suma de 15.000 de euro sub același pretext al urgenței pentru efectuarea unei operații la spital.

Bătrâna și-a dat seama că poate fi victima unei infracțiuni de înșelăciune și nu a dat curs invitației, anunțând imediat Poliția.

Polițiștii constănțeni au deschis anchete în cele două cauze pentru identificarea autorilor, depistării acestora și tragerea lor la răspundere penală.

Recomandări ale polițiștilor

Pentru a conştientiza populaţia, cu precădere persoanele de vârsta a III-a, cu privire la riscul la care se expun când au încredere în persoane necunoscute şi le oferă sume de bani, în schimbul aşa-ziselor ,,rezolvări de probleme cauzate de accidentele rutiere”, precizăm încă o dată faptul că în cazul unor accidente cu victime NU trebuie să se ofere sub nicio formă sau pretext sume de bani.

Este foarte important pentru cetăţeni să cunoască faptul că în nici un caz de accident rutier reprezentanţii instituţiilor publice nu solicită bani pentru a rezolva o speţă de natură penală.

Se recomandă ca în astfel de cazuri, în care cetăţenii sunt sunaţi şi li se solicită diferite sume de bani telefonic, pentru “rezolvarea unor accidente rutiere, să se apeleze imediat la 112 sau la Poliţie, pentru a se verifica dacă fiul, fiica, ruda, rudele au fost implicate într-un accident rutier.

Astfel, poliţiştii pot interveni pentru prevenirea comiterii unor înşelăciuni, iar persoanele care intenţionează să comită astfel de fapte să fie identificate, depistate şi trase la răspundere penală.

 

(Visited 181 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.