Actualitate

Deputatul Bogdan Bola: Am sesizat Curtea Constituțională față de introducerea sporului de risc și suprasolicitare neuropsihică în cazul personalului Agenției Naționale de Integritate

Bogdan Bola
Bogdan Bola Forta Dreptei
Scris de 
 pe data 
24 martie, 2023

Deputatul constănţean Bogdan Bola (Forţa Dreptei) a anunţat că, alături de colegii săi de partid, a sesizat Curtea Constituțională față de introducerea sporului de risc și suprasolicitare neuropsihică în cazul personalului Agenției Naționale de Integritate, promovate de PSD și PNL.

„Am sesizat Curtea Constituțională față de introducerea sporului de risc și suprasolicitare neuropsihică în cazul personalului Agenției Naționale de Integritate, promovate de #PSD și #PNL.

Potrivit sesizării, reglementarea a fost introdusă ca amendament la Camera Deputaților, fiind nesocotit astfel principiul bicameralismului întrucât au fost omise dezbaterea și votul Senatului.

De altfel, introducerea sporurilor în cazul personalului ANI a fost realizată fără niciun fel de motivare din partea autorului amendamentului sau a comisiei de raport, o practică des întâlnită la noul USL, fiind încălcate rigorile de tehnică legislativă – PL-x 48/2023.

Majoritatea PSD-PNL a utilizat ca suport pentru introducerea sporurilor în cazul ANI o propunere legislativă menită să instituie între funcțiile de conducere din învățământul superior funcția de Director de extensie universitară, alternativ cu cea de Director de departament, prevăzută de Legea 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Practic, au mințit prin „neglijență”. Asta vrem să oprim!“, a transmis Bogdan Bola pe pagina sa de Facebook.

Actualitate