Social

Bugetarii vor primi „tichete culturale”

Un nou proiect de lege adoptat astăzi, 13 iunie, de Camera Deputaților, prevede acordarea unor „tichete culturale” bugetarilor.

Scris de 
 pe data 
13 iunie, 2018

Inițiativa legislativă vizează, așadar, unificarea legislaţiei privind acordarea tichetelor de masă, a tichetelor-cadou, tichetelor de creşă şi a voucherelor de vacanţă, dar şi introducerea unui tichet cultural.

Potrivit inițiatorilor, noile tichete vor putea fi folosite pentru acces la teatru, film sau la evenimente culturale, precum și la achiziționarea de cărți.

Tichetele culturale sunt bilete de valoare acordate angajaţilor, lunar sau ocazional, pentru achitarea contravalorii de bunuri şi servicii culturale.

Bunurile şi serviciile culturale pot fi: a) abonamente sau bilete la spectacole, concerte, proiecţii cinematografice, muzee, festivaluri, târguri şi expoziţii, permanente sau itinerante, parcuri tematice, inclusiv cele destinate copiilor; b) cărţi, manuale şcolare, albume muzicale, filme, în orice format.

Nivelul maxim al sumelor acordate sub forma tichetelor culturale nu poate depăşi suma de 150 de lei pentru tichetele acordate lunar, respectiv suma de 300 de lei/eveniment pentru cele acordate ocazional„, se arată în proiect.

Proiectul de lege a fost deja adoptat de Senat, Camerei Deputaților fiind for decizional.

 

Actualitate