Guvernul a stabilit în urmă cu o lună, prin HG 1064/4.12.2020, cuantumul minim al burselor școlare, care este de 100 lei. Astfel, consiliile locale trebuie să adapteze bursele elevilor ținând cont de pragul minim impus de Executiv.

În acest sens, Consiliul Local Năvodari va vota în următoarea ședință majorarea cuantmului burselor școlare, conform legii. De aici, s-a creat o adevărată isterie politică, consilierii locali USR-PLUS acuzând că Primăria vrea să scadă bursele. În susținerea acestor acuzații, aceștia au postat hotărâri de consiliu din 2019 și 2020, pe care le-au prezentat ca fiind proiecte ce urmează a fi adoptate în următoarea ședință.

Primarul Florin Chelaru a declarat că această atitudine a USR-PLUS este „un adevărat atac al dezinformării și manipulării” și că elevii din Năvodari vor primi burse cu mult mărite.

„Am văzut ieri un adevărat atac al dezinformării și minciunii USR-PLUS și anumitor liberali privind proiectul de aprobare a cuantumului burselor elevilor pe anul școlar 2020-2021. Au fluturat pe Facebook proiecte de hotărâri vechi, din 2019 și 2020, acuzând că vreau să reduc bursele elevilor la 35 lei, când de fapt le-am transmis direct în cadrul ședințelor de comisie care sunt propunerile mele”, a declarat Florin Chelaru.

Acesta a precizat că propunerea de burse pentru Consiliul Local Năvodari este următoarea:

Bursa de performanță – 1.000 lei (anul trecut a fost 100 lei)

Bursa de studiu – 100 lei (anul trecut a fost 60 lei)

Bursa de studiu – 100 lei (anul trecut a fost 40 lei)

Bursa de ajutor social – 100 lei (anul trecut a fost 35 lei)

„Și eu aș fi vrut să putem acorda burse mult mai mari, însă cuantumul acestora trebuie să țină cont de posibilitățile financiare ale orașului. Spre exemplu, anual acordăm peste 1.100 de burse de merit, condițiile prevăzute de lege fiind ca orice elev cu media mai mare de 8.50 să beneficieze de acest venit. Și asta fără să punem la socoteală și celelalte tipuri de burse.

Sunt un susținător al educației și al performanțelor școlare și, spre deosebire de cei care acum doar aruncă cu noroi, eu vin cu proiecte concrete și realizabile”, a mai adăugat Chelaru.

(Visited 228 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.