Astfel, producătorii agricoli (PF, PFA, II sau IF) trebuie să completeze și să trimită formularul 212, până la data de 16 iulie inclusiv, conform exemplelor furnizate de ANAF și UNCSV, precum și să depună declarația rectificativă în baza documentelor justificative, încadrându-se în termen conform modificărilor legislative care vor avea loc în perioada următoare (până în martie 2019).

Persoanele fizice, persoane fizice autorizate, întreprinderile individuale și întreprinderile familiale pot beneficia de facilitatea fiscală de la plata impozitului pe norma de venit aferent activității agricole, dacă producția obținută este valorificată prin cooperativa agricolă și dacă certifică acest lucru prin depunerea declarației rectificative în termenul ce va fi stabilit ulterior.

În acest moment, textul hotărârii care ar permite facilitatea fiscală este în discuție la nivelul Ministerului Finanțelor Publice și Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, însă este posibil ca hotărârea să nu intre în vigoare la timp, astfel că nu va putea fi operată în declarațiile unice depuse până la data de 16 iulie 2018.

Totuși, pentru a beneficia de această facilitate și pentru anul 2018 se urmărește introducerea în hotărâre a posibilității de a depune o declarație unică rectificativă în interiorul termenului general de prescripție prevăzut la art. 110 din Codul de procedură fiscală.

Astfel, noul mecanism introdus va presupune diminuarea normei de venit cu valoarea producției livrate către cooperativa agricolă ce urmează a fi determinată de direcțiile generale regionale ale finanțelor publice prin înmulțirea cantității de produse livrate către cooperativă cu un preț unitar publicat anual pentru fiecare tip de produs.

.

(Visited 109 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.