29 de concurenți, reprezentând șase cluburi, au participat în cinci regate organizate pe două clase: Optimist și Laser Radial.

Sâmbătă, în prima zi de concurs, s-au desfășurat trei regate, iar vântul puternic a pus la grea încercare participanții. Ziua de duminică a adus noi provocări pentru concurenți, care, pe parcursul celor două regate, au avut parte de un vânt slab spre mediu, dar cu multe rotiri, fapt ce i-a obligat să-și pună în aplicare cunoștințele tactice.

Clasa Laser Radial a fost câștigată de Răzvan Pâslaru (Electrica Balkan), urmat pe locul II de Vlad Ion (Nautic Yachting Club) și Adrian Petcu (Nautic Yachting Club) pe locul III.

Locul I la clasa Optimist a fost ocupat de Costa Verioti (Nautic Yachting Club), locul II i-a aparținut lui Eric Ion (Nautic Yachting Club), în timp ce Andreas Boicenco (Nautic Yachting Club) s-a clasat pe locul III.

Clasamentul la juniori:
Locul I: Costa Verioti (Nautic Yachting Club)
Locul II: Matei Mărginean (Sportul Studențesc)
Locul III: David Walter Kaunz (Nautic Yachting Club)

Clasamentul la fete:
Locul I: Sara Patache (Constanța Sailing)
Locul II: Ana Maria Hurmuzache (Constanta Sailing)
Locul III: Maria Florescu (Constanta Sailing)

La categoria cluburi, trofeul a revenit Nautic Yachting Club, urmat pe locul II de Constanța Sailing și pe pozitia a III-a de Electrica Balkan București.

Se spune că dupa șah, yachting-ul este cel mai tacticizat sport, iar concurenții din acest au dat dovadă de multă abilitate în acest sens. Ne bucurăm că am reușit să ajungem la ediția a III-a a Regatei Concret și să le oferim pasionaților acestui sport posibilitatea de a concura într-un cadru organizat. Îi felicit atât pe câștigători, cât și pe toți participanții!“, a transmis Walter Kaunz, co-organizator al competiției.

Regata Cupa „Concret“ a fost un memorial dedicat lui Alexandru Ion și Gică Negreanu, două personalități marcante din lumea sporturilor nautice din România.

Evenimentul este patronat de familia Kaunz, proprietara lanțului Amanet Concret, a fost organizată cu ajutorul Nautic Yachting Club și sub egida Federației Romane de Yachting.

(Visited 176 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.