Primăria Municipiului Constanța promovează oportunitățile de investiții din orașul nostru la Expo Real München 2018. Sau cel puțin așa susțin reprezentanții administrației locale, în frunte cu primarul Decebal Făgădău, prezent și el în Germania.

Vorbim despre cea mai mare expoziție europeană pentru proiecte imobiliare și investiții la nivel internațional, la care participă peste 2.000 de companii din 75 de țări. Primăria Municipiului Constanța, reprezentată de primarul orașului, domnul Decebal Făgădău, participă la eveniment cu un stand comun cu Portul Constanța, reprezentat de Compania Națională Administrația Porturilor Maritime Constanța, prin directorul general, domnul Dan Nicolae Tivilichi.

La standul orașului nostru sunt prezentate programele în desfășurare, nevoile investiționale, cei mai importanți actori comerciali și administrativi din municipiu, precum și potențialul economic uriaș al zonei, în vederea atragerii unor investitori noi. Constanța se poziționează astfel ca destinație investițională în fața a peste 45.000 de participanți”, spun reprezentanții Primăriei.

Bogdan Huțucă: „Le-o fi spus primarul Făgădău investitorilor că în Constanța trebuie să aștepți un an pentru o autorizație de construire?”

Toate bune și frumoase până aici, însă, oare ce le spune primarul Decebal Făgădău investitorilor despre Constanța? Această întrebare a fost ridicată de președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă, nuanțând lipsa de opțiuni a primarului constănțean la un asemenea eveniment.

Primarul Decebal Făgădău a mers la Munchen pentru a promova oportunitățile de investiții din orașul Constanța. Ne întrebăm oare dacă primarul Făgădău le-a spus și partenerilor săi de dialog de la acest târg, dacă or fi existat, că în Constanța, spre exemplu, ca investitor, trebuie să aștepți mai bine de un an de zile pentru o banală autorizație de construire.

Sau că, dacă nu ești în grupul băieților deștepți crescuți de Mazăre și Constantinescu, nu vei avea acces în veci la contracte și lucrări cu fonduri publice. În timp ce pentru a trânti un bloc într-un parc al Constanței „rechinii imobiliari” au nevoie de câteva zile, tu, ca investitor normal și onest, fără conexiuni și intervenții, doar ca să îți racordezi prăvălia la curent electric nu sunt suficiente lunile dintr-un an calendaristic”, a afirmat deputatul Bogdan Huțucă pe pagina sa de Facebook.

Mai mult decât atât, liberalul se întreabă dacă primarul Făgădău le-a spus oamenilor de afaceri prezenți la târgul de la Munchen că „guvernul din care dânsul face parte modifică substanțial Codul Fiscal de la an la an, creând un cadru legislativ impredictibil și dăunător pentru investitori?”

„A avut curaj, oare, domnul Făgădău, să mărturisească potențialilor investitori că Ministerul Economiei din România este condus de… Andrușcă, un ilustru economist… la vulcanizarea pe care o deține, și doctor în… prostie? Mă tem că nu.

Domnul Făgădău și-a luat, în fapt, o mică vacanță, departe de problemele Constanței, epuizat probabil de bătaia de cap cu apa caldă, podul de la butelii etc. În Constanța nu vor veni investitori serioși, atâta timp cât o administrație incompetentă, greoaie și rău-voitoare îi așteaptă cu lăcomie să îi jupoaie și, dacă nu, să îi pună la pământ. Doar nu degeaba o fi crescut Făgădău pe lângă mentorul său, Mazăre”, a mai declarat liderul PNL Constanța, Bogdan Huțucă.

 

 

 

(Visited 252 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.