În cadrul celei de-a 88-a ediții a Salonului Auto de la Geneva a fost desemnată Mașina Anului 2018. Pentru prima dată în istoria companiei, Volvo câștigă premiul cu modelul XC40, un SUV de clasă mică.

Pentru prima oară, Volvo are trei modele SUV disponibile la nivel global. XC40 va juca un rol important în creşterile viitoare, oferindu-ne acces pe segmentul de SUV-uri mici, un segment nou şi în creştere rapidă“, a spus Hâkan Samuelsson, Preşedinte şi CEO al Volvo Cars.

XC40 stabileşte un nou standard în segmentul său în materie de design, conectivitate şi tehnologii pentru siguranţă. Primele comenzi în Europa şi SUA au însemnat un total de 20.000 de maşini. XC40 va intra în curând şi pe piaţa din China, cea mai mare piaţă auto din lume.

VOLVO XC40, SUV-ul care a devenit mașina anului 2018 în Europa.

De asemenea, XC40 este primul model Volvo Cars construit pe arhitectura modulară compactă (CMA), care va sta la baza tuturor maşinilor din seria 40, incluzând maşinile complet electrice. Dezvoltată împreună cu Geely, CMA oferă companiei economiile de scară necesare pentru acest segment.

 

(Visited 142 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.