Eveniment

Cei 7 violatori din Vaslui, eliberați prin recursul compensatoriu. Din 10 ani de pușcărie au făcut doar 4

Cei șapte tineri din Vaslui care au violat o tânără, cazul provocând revoltă în toată țara acum câțiva ani, sunt astăzi oameni liberi „grație recursului compensatoriu”, a anunțat judecătorul Cristi Danileț, deși au fost condamnați la 10 ani, 8 ani și 6 ani de închisoare.

Scris de 
 pe data 
4 noiembrie, 2019

Cristi Danileț a făcut anunțul în cadrul conferinței SuperTeach, susținută în fața profesorilor, la Cluj-Napoca, potrivit edupedu.ro.

Cei şapte tineri, cu vârste cuprinse între 18 şi 27 ani, au fost acuzaţi că în luna noiembrie 2014 au violat o elevă de 18 ani, timp de mai multe ore, supunând-o unor suplicii greu de imaginat. Adolescenta a declarat anchetatorilor că a fost stropită cu alcool să îşi revină, pentru ca, ulterior, agresorii să o batjocorească din nou. Pe tot parcursul procesului, cei şapte tineri au au scandalizat opinia publică prin atitudinea sfidătoare şi campania agresivă de denigrare a victimei care au susţinută prin intermediul rudelor şi a prietenilor.

La acea vreme, peste 400.000 de români au semnat o petiţie online prin care solicitau arestarea celor şapte tineri din Văleni.

În 2015, toți au fost condamnați la pedepse cuprinse între 6 şi 10 ani de închisoare.

Ceilalţi membri ai grupului au fost eliberaţi condiţionat pe parcursul anului 2016, respectiv începutul anului 2019. Primii care au fost puşi în libertate au fost cei care şi-au reucunoscut faptele. Cu toţii au câştigat peste 200 de zile de libertate de fiecare urmare a aplicării recursul comensatoriu. Ultimul care a ieşit de după gratii este liderul grupului, Silviu Burada, care a primit şi cea mai mare pedeapsă (10 ani).

Actualitate