Evenimentul, intitulat „Seară de balet”, va avea loc pe 20 mai, începând cu ora 19:30, spectacolul fiind susținut de 12  prim solişti şi solişti ai Operei Naţionale Bucureşti.

Atât timp cât există public care să vină la spectacolele de balet, există și o potențială piață pe care, în premieră, o atacăm noi. Publicul este unul variat – tineri, care vin în special pentru dansuri moderne, dar și persoane de vârsta a doua sau chiar seniori. În prima fază, acest proiect va fi realizat din fonduri proprii, singura sursă de venituri fiind biletele”, a declarat, într-un comunicat, Francesca Baciu, managing partner și fondator al „Ross Freddie Ray Productions”, compania care organizează evenimentul.

Baletul era dedicat în trecut aristocrației și regalității, fiind un prilej pentru membrii societății de a se întâlni și de-a schimba opinii politice.

Noi dorim să readucem acel tip de spectacol, transformând gala de balet într-o serată de bun gust. Astfel, publicul va fi întâmpinat pe covorul roşu şi cu decoraţiuni de flori, iar adulţii vor primi un pahar de şampanie la sosire. La sfârşitul spectacolului, publicul este invitat la o sesiune de autografe, va avea ocazia să cunoască staturile serii şi să facă poze cu acestea”, a subliniat Ross Freddie Ray, managing partner și fondator al „Ross Freddie Ray Productions”, absolvent al Royal Ballet School din Londra.

În program sunt incluse atât numere de balet clasic, cât şi numere de dans contemporan, neoclasic, printre care: „Carmen”, „Romeo și Julieta”, Les Bourgeois”, „Flărările Parisului” și „Lacul Lebedelor”.

Alături de Bogdan Canila, prim solist al Operei Naţionale Bucureşti și directorul artistic al spectacoului, vor performa Ovidiu Matei Iancu, Cristina Dijmaru, Robert Enache, Mihaela Soare, Cristian Preda, Valentin Stoica, Lorena Negrea, Remi Tomioka, Egoitz Segura, Rachel Gil Bergstrom.

 

(Visited 293 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.