Constanța

Cel mai ambiţios proiect medical din 2019 pentru Constanța: o caravană dotată cu aparatură pentru depistarea cancerului

Asociația Clubul Isis a demarat unul dintre cele mai ambițioase proiecte medico-sociale din Constanța: achiziționarea unui mijloc de transport de mari dimensiuni (TIR) și transformarea lui într-un laborator medical mobil pentru depistarea cancerului.

Scris de 
 pe data 
7 ianuarie, 2019

Pentru ca proiectul să fie dus la bun sfârșit cât mai repede, Asociația face apel la constănțeni să direcționeze cei 2% din impozitul pe venit, pe care orice român contribuabil îi poate aloca asociațiilor sau fundațiilor organizate conform prevederilor legale.

Proiectul „Împreună învingem cancerul!” are ca scop inițierea unei campanii de screening organizat pentru prevenirea şi depistarea cancerului mamar, de col uterin şi ovarian pentru populația feminină aparținând grupei de vârstă 24 ani – 75 ani din județul Constanța. Proiectul se va desfășura în zonele rurale ale județului, iar deplasarea se va realiza cu ajutorul unei unității mobile dotate corespunzător realizării screening-ului pentru patologiile vizate.

Obiectivul acestei campanii este achiziționarea unei caravane mobile – un mijloc de transport echipat cu un mamograf şi spaţii necesare pregătirii şi desfăşurării activităţii medicale. Astfel, femeile din grupul țintă vor beneficia de un screening complet fără efortul de a ajunge la un spital, fără programări la medici, dar mai ales fără costuri. Caravana va veni la ele, iar toate serviciile specifice de screening, diagnosticare, evaluare, tratare şi monitorizare, vor fi asigurate gratuit pe o durată de 2 ani.

Cum putem ajuta?

Orice constănțean care este angajat sau deține o afacere poate direcţiona 2% din impozitul pe venit, până pe 25 mai 2019. Acești bani, nedirecționați în altă parte, vor ajunge la stat, în loc să fie oferiți unei asociaţii ale cărei scopuri merită susţinere din partea comunităţii.

Direcţionarea a 2% din impozitul pe venit nu este o sponsorizare, donaţie sau contribuţie, ci o sumă datorată statului (ca impozit). De aceea, fiecare poate decide cui îi poate fi alocată.

Prin completarea formularelor 230 sau 200 (în funcţie de sursa de venit), până la data de 25 mai 2019, puteţi alege să direcţionaţi 2% din impozitul pe venit către Asociaţia Clubul Isis, astfel încât să contribuiţi la punerea în mişcare a celui mai nou proiect: caravana medicală „Împreună învingem cancerul”.

Câteva sfaturi de la echipa Asociația Club Isis

Dacă aveţi venituri din salarii:

Completaţi Declaraţia 230 (punctele I şi II). Suma corespunzătoare a 2% din impozit va fi calculată de către organele fiscale. Puteţi lăsa căsuţa necompletată. Semnaţi formularul. Nu completaţi data deoarece o vom trece noi atunci când depunem formularul la Administraţia Financiară. Puneţi formularul în plic şi treceţi ca destinatar: Asociaţia Clubul Isis, Str. Mircea cel Bătrân, Nr. 102, Constanța sau vă aştepăm la sediul nostru până la data de 25 mai 2019.

Dacă aveţi venituri din alte surse:

Completaţi Declaraţia 200 (punctul III). Acest formular este destinat pentru persoanele care obţin venituri din drepturi de autor, închirieri, activităţi independente, etc. Suma corespunzătoare a 2% din impozit va fi calculată de către organele fiscale. Puteţi lăsa căsuţa necompletată. Semnaţi formularul. Nu completaţi data deoarece o vom trece noi atunci când depunem formularul la Administraţia Financiară. Puneţi formularul în plic şi treceţi ca destinatar: Asociaţia Clubul Isis, Str. Mircea cel Bătrân, Nr. 102, Constanța sau vă aştepăm la sediul nostru până la data de 25 mai 2019.

 

 

 

Actualitate