Anul acesta evenimentul va avea loc în perioada 13-15 iulie, iar participanții vor fi așteptați cu o expoziție de aeronave și mașini retro, concerte live, zone de relaxare, spații de joacă pentru copiii, concursuri  și spectacole aviatice oferite de piloți profesioniști.

Ediția a XII-a va fi marcată de prezența unui nou figurant aviatic, deoarece, pe lângă binecunoscuții Jurgis Kairys, Aeroclubul României şi Iacării Acrobaţi, anul acesta din program va face parte și Semin Öztürk, prima femeie pilot profesionist de acrobaţie şi prima femeie pilot civil de elicopter din Turcia. Semin a zburat pentru prima dată la vârsta de 12 ani alături de tatăl ei, Ali Ozturk, care a participat în trecut la Aeromania.

De asemenea, participanții se pot bucura de sesiuni de zbor organizate de Regional Air Services Aeroport Tuzla, în cadrul cărora pot avea acces și minorii, dacă au acordul scris al reprezentanților legali (cei mai mici de 12 ani vor avea nevoie și de un însoțitor: părinte sau persoană desemnată prin declaraţie notarială), precum și persoanele cu dizabilități, dacă prezintă o adeverinţă medicală care să ateste că sunt apte pentru zbor.

Reprezentanții Aeromania menționează că accesul la zbor este permis în limitele impuse de siguranţa aeronautică şi de configuraţia aeronavei.

Atmosfera va fi întreținută de cântărețul Mihai Mărgineanu, fost elev al Şcolii de pilotaj de la Tuzla, tânărul Alex Muşat, care a fost la un pas să câştige în 2016 marele trofeu „Vocea României” și trupa White Mahala.

Cei interesați pot ajunge la eveniment cu mașina personală sau cu unul dintre autobuzele RATC, dispuse special pentru participanți, care vor pleca din Gara Constanța (zona Vaporaș) către Aeroportul Internațional „Alexandru Podgoreanu” la ora 15:00, respecitv ora 16:00 și se vor întoarce de la Tuzla la ora 21:00, respectiv ora 22:00. Transportul este gratuit în limita locurilor disponibile.

 

(Visited 1.246 times, 4 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.