Cabinetele vor face parte din noile centre de vaccinare autorizate de DSP Constanța în localitățile Năvodari, Eforie Nord, Techirghiol și Cogealac.

Imunizarea se va face cu vaccinul Moderna.

Activitatea de vaccinare va deservi categoriile de persoane din etapa a II-a conform Strategiei Naționale de vaccinare.

Capacitatea este de 60 de persoane vaccinate/flux, în fiecare zi.

Cu o suprafață de aproximativ 150 mp, Centrul de vaccinare împotriva COVID-19 de la Năvodari are 4 puncte de vaccinare și este dotat conform standardelor în vigoare.

Cele 4 puncte de vaccinare vor putea deservi zilnic aproximativ 144 de beneficiari, însă, în prima fază, aici se vor imuniza doar 60 de persoane zilnice din cauza stocurilor de vaccin disponibile.

Cu circuite separate pentru accesul și ieșirea persoanelor, centrul este prevăzut cu o zonă de recepție, în care se va face identificarea celor ce urmează a fi vaccinați și cu o zonă de triaj, în care va fi evaluată starea de sănătate a acestora.

În cele 4 puncte de vaccinare se va face administrarea propriu-zisă a dozelor, iar în zona postvaccinare persoanele imunizate vor fi monitorizate în primele 15 minute de la administrarea vaccinului pentru a identifca eventuale reacții adverse imediate.

(Visited 111 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.