Ciocolata neagră este, așadar, un aliment ce are capacitatea să îmbunătățească funcțiile cognitive, să prevină apriția diabetului de tip 2 sau să reducă riscul accidentelor vasculare cerebrale, scrie sfatulmedicului.ro, însă, potrivit unui studiu al University of the Incarnate Word, din San Antonio (Texas), ciocolata neagră are și capacitatea de a îmbunătăți vederea.

Studiul, realizat de o echipă de cercetători conduşi de Jeff Rabin pe un eșantion de 30 de adulți sănătoși, a scos la iveală faptul că anumiți compuși din ciocolata neagră, numiți flavanoli, îmbunătățesc vederea.

Chiar dacă în urma realizării experimentului, schimbarea în calitatea vederii a participanților la studiu a fost mică, dar semnificativă, autorii consideră că este prea devreme să recomande oftalmologilor prescripția ciocolatei ca medicament pentru ochi, scrie Medical Xpress.

Durata acestor efecte şi influenţa în performanţa din lumea reală trebuie testate mai mult”, a precizat Jeff Rabin.

Conform cercetătorului, dovezile potrivit cărora flavanolii pot îmbunătăți circulația sângelui la creier și inimă, i-au determinat pe savanți să se întrebe dacă nu cumva și ochii pot beneficia de efectele acestui aliment și au primit un răspuns afirmativ.

În urma realizăii expeimentului, cei care au mâncat ciocolată neagră, comparativ cu cei care au consumat ciocolată cu lapte, au prezentat îmbunătățiri ale vederii.

Specialiștii apreciază că acest lucru se datorează creșterii fluxului de sânge la nivelul retinei, însă nu există încă dovezi care să certifice acest fapt.

 

(Visited 256 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.