Sănătate

Cercetătorii au descoperit un nou organ în corpul uman

Interstițiul ar putea fi cel mai mare organ al organismului uman. A fost descoperit de cercetătorii americani care susțin că dacă ar afla cum funcționează ar putea anticipa și trata diferite tipuri de cancer.

Scris de 
 pe data 
28 martie, 2018

Cel mai mare organ din organism a primit numele „interstițiu” și poate fi descris ca fiind mai multe compartimente umplute cu lichid ce se găsesc sub piele, dar și îm jurul organelor vitale. Cercetătorii susțin că organul a fost întotdeauna la vedere, însă a fost interpretat greșit, scrie Live Science.

Nu este un ţesut rigid, este flexibil. Este fluid. Adică arată ca un burete, ca un tampon, este vorba de nişte structuri flexibile pline de lichid, care pot fi comprimate şi apoi revin la forma iniţială”, a afirmat autorul studiului, profesorul de patologie la Universitatea de Medicină din New York, Neil Theise.

Potrivit autorului studiului, inițial s-a creszut că organul descoperit este doar un perete care unește țesuturile, însă, acesta este mai degrabă o „autostradă deschisă cu compartimente umplute cu lichid.”

Raportându-se la mărimea interstițiului, cercetătorii pot afirma cu ușurință că este cel mai mare organ al corpului, deoarece înglobează aproximativ 20% dintre fluidele din corpul uman, adică 10 litri de lichid.

De asemenea, americanii susțin că interstițiul este legat direct de sistemul limfatic și că dacă vor descifra modul în care acesta funcționează vor putea găsi remedii pentru tratarea cancerului.

Cercetătorii newyorkezi spun că noul organ ar fi legat direct de sistemul limfatic. Ei sunt convinşi că după ce vor descifra modul în care funcţionează, adică felul în care lichidul din aceste compartimente flexibile se mişcă între ele, vor putea găsi şi noi terapii anticancer.

Ştim deja cum apare cancerul, cum pleacă din nodulii limfatici. Nu am reuşit să şi studiem destul. Suntem în plin proces de cercetare. Oare am putea identifica mecanismele care le permit celuelor să se deplaseze, şi apoi să vedem cum putem interfera cu ele? Astfel, am putea încetini metastazele sau chiar să le prevenim”, a completat Theise.

Deși cercetătorii susțin că rețeaua de spații cu lichid reprezintă un organ, este nevoie de mai multe studii pentru a atesta oficial acest lucru.

 

Actualitate