Umor

Chițac spune cu dezamăgire că jurnaliștii de azi nu au fost niciodată bătuți de mineri

Vergil Chitac poza mineri
Editare foto: Constanta de Azi

Textul acestui articol nu este o ştire reală, este încadrat la rubrica de satiră şi umor a publicaţiei noastre, reprezintă un pamflet și trebuie tratat ca atare.

 pe data 
31 martie, 2023

După ce a fost acuzat că a agresat şi a bruscat o jurnalistă chiar în clădirea Primăriei Constanţa, edilul Vergil Chițac a lansat un atac dur la adresa presei constănţene. În opinia amiralului pensionar, jurnaliştii locali nu ştiu ce e aia bătaie primită, aşa cum o dădeau minerii când îi chema tovarăşul Ion Iliescu în Capitală.

„Ce vremuri frumoase şi comuniste erau atunci… Am constatat cu tristeţe că jurnaliştii constănţeni nu s-au întâlnit niciodată cu bâtele minerilor, cum ar fi fost firesc. Deocamdată, eu şi cu nişte tâpiţi de pe la AUR, mai apare câte unu de pe la PSD, suntem singurii care îi mai agresăm, aşa subţire de tot, ceea ce nu e totuna”, spune, oftând apăsat, Vergil Chițac.

Primarul Constanţei spune că s-a gândit şi la o soluţie, pe care o va prezenta ministrului Culturii. Este vorba de programul „Prima Mineriadă”, adresat jurnaliştilor care n-au fost niciodată bătuţi de mineri. „Bâtele minerilor”, spune Chițac, „ţin de educaţia oamenilor, de cultura noastră, e firesc să nu uităm de ele”.

Actualitate