Administraţie

Primarul Vergil Chițac, acuzat că a agresat o jurnalistă. „M-a împins și mi-a prins mâna la ușă”

De când l-a părăsit Felicia, Chițac se plânge că este nevoit să bată jurnaliștii de unul singur.

Scris de 
 pe data 
27 martie, 2023

Jurnalista Emilia Mihăilă de la Radio Sky susține că a fost agresată de primarul Constanței, Vergil Chițac, chiar în sediul instituției.

Deranjat de întrebările ziaristei, edilul ar fi îmbrâncit-o și i-ar fi prins mâna la ușă. Emilia Mihăilă a descris întregul incident pe Facebook și s-a prezentat la IML pentru a obține un certificat medico-legal.

„Am încercat să obțin un punct de vedere de la primarul Chițac privind demisia city managerului, Felicia Ovanesian, iar acesta a tras ușa, m-a împins și mi-a prins mâna la ușă. Acesta mi-a reproșat că nu am nici un drep să intru în Primăria Constanța, când vreau eu, deși mă aflam prezentă la o conferință de presă. Las aici poza cu semnul lăsat la momentul în care a fost strânsă mâna cu ușa”, a povestit jurnalista Ema Mihăilă.

Emilia Mihăilă, Radio Sky

De partea cealaltă, printr-un punct de vedere transmis către ordinea.ro, primarul Vergil Chițac vrea să lase de înțeles că de fapt el a fost cel agresat:

„Afirmațiile doamnei Emilia Mihăilă, potrivit cărora aș fi agresat-o astăzi, nu se susțin. Doamna a intrat în instituția noastră prin ușa interioară (de uz intern), utilizată de către angajații Primăriei în relația cu celelalte instituții care își desfășoară activitatea în același imobil (Consiliul Județean și Prefectura) și a avut în permanență un comportament agresiv.

La intrarea mea în sediul instituției, venind dinspre Consiliul Județean spre primărie, am deschis și închis după mine ușa de acces, nesesizând producerea vreunui incident. Dealtfel, nici doamna Emilia Mihăilă nu a acuzat, la momentul respectiv, producerea incidentului de care a menționat ulterior în spațiul public. Aceste afirmații, potrivit cărora aș fi agresat-o, nu corespund realității și sunt calomnioase, înscriindu-se totodată în nota agresivă manifestată de doamna Emilia Mihăilă.“

Actualitate