Politică

Cîțu își cumpără liniștea. A dat ieri 90 milioane lei pentru subvenția partidelor

Guvernul a decis să dea la rectificare aproape 90 de milioane de lei pentru subvenția partidelor, în condițiile în care ministrul de Finanțe și premierul au declarat că doresc reducerea subvenției, transmite Europa Liberă.

Scris de 
 pe data 
8 septembrie, 2021

Premierul Cîțu a făcut anunțul marți, după ședința de guvern în care a fost aprobată rectificarea bugetară, și a spus că a făcut modificarea în timpul ședinței de guvern, la cererea Autorității Electorale Permanente.

Astfel, potrivit Europa Liberă, partidele urmează să primească în acest an peste 250 de milioane de lei (50 de milioane de euro), deși toate declarațiile publice erau că urmează o tăiere a subvenției pentru partidele politice. Surse din PNL au declarat pentru Europa Liberă că premierul le-a promis șefilor de organizații că vor primi jumătate din suma încasată de la Autoritatea Electorală Permanentă pentru a o folosi în teritoriu.

Însuși Florin Cîțu anunța încă de anul trecut, când era ministru al Finanțelor și pregătea bugetul pentru 2021, că va tăia un procent semnificativ din subvențiile pe care le primesc partidele politice de la stat, începând cu anul 2021.

Actualitate