Potrivit meteorologilor, pe durata CODULUI PORTOCALIU se vor semnala averse ce vor cumula 35-40 l/mp, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot avea și aspect de vijelie și grindină de mici și medii dimensiuni în localitățile Cernavodă, Rasova, Peștera, Aliman și Saligny.

UPDATE: ANM avertizează COD GALBEN pentru mai multe localități din județul Constanța, astăzi, 18 iulie 2018.

Astfel, în Ostrov, Băneasa, Lipnița, Oltina și Dobromir, avertizarea meteorologică este valabilă până la ora 15:30, în vreme ce, în Medgidia, Murfatlar, Peștera, Ciocârlia, avertizarea încetează la ora 15:45.

În zonele precizate se vor semnala averse ce vor cumula 25 l/mp, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot avea și aspect de vijelie și grindină de mici dimensiuni.

…………………………………………………………

Reamintim că la începutul acestei săptămâni meteorologii anunțau două săptămâni cu vreme instabilă în întreaga țară, cu ploi torențiale, descărcări electrice și vijelii. Specialiștii ANM spun că vremea se va strica, începând din această după-amiază, urmând ca de miercuri ploile să cuprindă între teritoriul țării.

De miercuri, vor fi pe arii mai extinse şi mai însemnate cantitativ, cam pe tot teritoriul ţării, iar temperaturile vor fi modeste, undeva în jurul celor normale, cu 30-31 de grade în sud, pentru că vorbim de intervale cu ploaie. Vor fi mai scăzute în zonele nordice şi centrale, acolo unde sunt mai multe perioade cu nori, cu 22-24 de grade Celsius. Rămânem în masă instabilă până la sfârşitul lunii, adică vom avea ploi frecvent după-amiaza şi seara în mod deosebit, cele mai expuse fiind zonele de deal şi de munte, dar şi în restul ţării”, a declarat pentru Mediafax Alina Şerban, meteorolog în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

 

(Visited 867 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.