Testarea vaccinului împotriva noului coronavirus va fi făcută în două etape. În prima etapă se testează diferite doze ale serului, copiii vor primi două variante cu un rapel de 28 sau 25 de zile, calculate în funcție de dozaj. Astfel, copiii de 2-11 ani vor primi două doze la 28 de zile rapel cu 50 sau 100 micrograme de ser.

În funcție de rezultatele primei etape, se va decide ce variantă de dozaj se va utiliza în partea a doua a studiului. După a doua doză de vaccin, copiii vor fi monitorizați timp de un an.

„Acest studiu pediatric ne va ajuta să determinăm siguranța vaccinului și nivelul imunologic la care se poate ajunge pentru această grupă de vârstă”, a spus CEO-ul Moderna Stéphane Bancel într-un comunicat de presă.

Studiul se realizează în colaborare cu mai multe instituții guvernamentale: National Institute of Allergy and Infectious Diseases, National Institutes of Health și Biomedical Advanced Research and Development Authority de la US Department of Health and Human Services.

În paralel, teste pe vaccinul pentru copii face și Pfizer/BioNTech, iar Johnson & Johnson a anunțat că încep testările pentru copiii de 12-18 ani.

(Visited 110 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.