Constanța

Compania Națională de Investiții a dat avizul pentru reabilitarea Cazinoului

Foto: CdA

Comisia Tehnică din cadrul Companiei Naționale de Investiții (CNI) a dat avizul pentru proiectul de reabilitare a Cazinoului din Constanța, transmite radioconstanta.ro

Scris de 
 pe data 
20 martie, 2019

Declarația a fost făcută de primarul Decebal Făgădău într-o intervenție la Radio Constanța.

CNI dispune de 20 de milioane de euro pentru restaurarea monumentului, iar primăria Constanța alocă peste 3 milioane de euro pentru racordarea la utilități, sistematizarea terenului și punerea în siguranță a taluzului de protecție.

Potrivit primarului Constanței, următoarea etapă este promovarea unei Hotărâri de Guvern pentru aprobarea noilor indicatori tehnico-economici şi demararea licitaţiei pentru realizarea lucrărilor.

Luna trecută, Decebal Făgădău anunța că s-a luat decizia de separare a competențelor cu privire la procesul de reabilitare a cazinoului. „Noi, constănțenii, în calitate de proprietari, trebuie să procedăm la conservarea și punerea în siguranță a Cazinoului, iar pe de altă parte, Compania Națională de Investiții a procedat la o licitație, o procedură de achiziție în vederea angajării unei companii de specialitate care să actualizeze documentația de avizare a lucrărilor de intervenție (DALI), ambele procese sunt aproape finalizate“, a declarat primarul.

Reamintim că pe 15 martie 2018, Asociația Europa Nostra a anunțat lista oficială „Cele mai periclitate 7 situri“ în 2018. Cazinoul Constanța este unul dintre monumentele incluse pe această listă, după ce, în luna ianuarie fusese nominalizat într-o lista preliminară ce a stârnit reacții majore din partea opinie publice, dar și a instituțiilor de stat responsabile.

Includerea Cazinoului pe listă a stârnit un răspuns puternic în rândul comunităţii locale. Primăria Constanţa, lansase și un sondaj online privind restaurarea monumentului, prin care constănțenilor li se cerea opinia despre cum ar trebui să se desfăşoare procesul de restaurare şi ce funcţiuni îşi imaginează pentru clădirea istorică.

 

Actualitate