Primăria Nicolae Bălcescu a făcut, în ultimul an, mai multe demersuri pe lângă Ministerul Energiei pentru a implementa un proiect de racordare a comunei la rețeaua națională de distribuție a gazelor naturale. Potrivit autorităților locale, aducerea gazelor în comună ar constitui un mare câștig pentru localnici, dar și pentru agenții economici.

Plecând de la acest argument, s-au făcut diferite studii de fezabilitate, pe baza cărora Primăria a solicitat Societății Naționale de Transport Gaze Naturale „Transgaz” SA Mediaș acceptul pentru înființarea sistemului de distribuție gaze naturale în comuna Nicolae Bălcescu.

Pe 21 iunie, Primăria a primit răspuns favorabil, împreună cu soluția tehnică de racordare și harta traseului viitoarei conducte.

„Societatea Națională de Transport Gaze Naturale „Transgaz” SA Mediaș a răspuns afirmativ la solicitarea noastră privind „Înființarea sistemului de distribuție gaze naturale în comuna Nicolae Bălcescu”, prezentându-ne printr-o adresă inclusiv soluția tehnică de racordare. Bineînțeles, suntem conștienți că acesta este doar începutul unui proiect de durată, însă avem determinarea și răbdarea pentru a merge până la capăt, astfel încât locuitorii comunei Nicolae Bălcescu să se poată racorda la sistemul de gaze. Consider că asfaltul, canalizarea sau gazele nu mai sunt demult un moft sau un lux, ci sunt doar un semn de normalitate, într-o comunitate civilizată. Și asta ne dorim cu toții, pentru noi și pentru copiii noștri”, ne-a declarat primarul Dumitru Timofte.

(Visited 460 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.