Timp Liber

Concertul de Anul Nou de la Filarmonica „George Enescu” va fi transmis online

Concertul de Anul Nou al Filarmonicii „George Enescu”, condus de dirijorul italian David Crescenzi, va fi transmis joi, 7 ianuarie, de la ora 19.00, în regim live din Sala mare a Ateneului Român, pe canalele online ale instituției.

Scris de 
 pe data 
6 ianuarie, 2021

Programul concertului fără public este alcătuit din unele dintre cele mai populare lucrări, prin care se sărbătorește intrarea în noul an:

Uvertura la Bărbierul din Sevilia de Gioacchino Rossini, Valsul florilor din Spărgătorul de nuci de Piotr Ilici Ceaikovski, Dansurile ungare nr. 3, 5, 6 de Johannes Brahms și Vals imperial, Polca Auf der Jagd, Polca Tritsch-Tratsch, Polca Pizzicatto, Polca Unter Donner und Blitz, Valsul Dunărea albastră, Marşul Radetzky de Johann Strauss-fiul.

„Anul 2021 va fi tot un an dificil, cel puţin în prima parte. Sperăm că ne vom întoarce cât de curând în sălile de spectacol. E necesar să avem răbdare și mai ales înţelepciunea de a respecta strict recomandările specialiştilor.

Vreau să cred că deschiderea stagiunii din luna octombrie a anului curent se va putea face cu public în sala de concert.

Surogatul online nu trebuie prelungit, existând riscul afectării calităţii actului artistic, dar şi al trăirilor rafinate pentru melomani”, a declarat Andrei Dimitriu, directorul general al Filarmonicii „George Enescu”.

Mai multe detalii, pe fge.org.ro. Concertul va fi transmis pe canalul de Youtube al Filarmonicii și pe pagina de Facebook.

Actualitate