Amintim că la începutul acestui an, la sfărșitul lunii ianuarie, un bebeluș în vârstă de 6 săptămâni a murit la Suceava după ceremonialul de botez.

Preotul l-a scufundat pe micuț în cristelniță, moment în care copilul a înghițit foarte multă apă și a intrat în stop cardiac. Medicii l-au resuscitat, l-au intubat, însă câteva ore mai târziu bebelușul s-a stins la spital.

În urma necropsiei la care, conform solicitării parchetului și a familiei, au fost aduși specialiști și din alte localități, pentru o evaluare cât mai transparentă și minuțioasă a cazului, în plămânii bebelușului s-a găsit lichid. Informația fusese confirmată și de medicii care l-au resuscitat pe copil și care au spus că 110 ml de apă au ajuns în plămânii lui ca urmare a înecului prin imersie de apă.

Ulterior, pe numele preotului a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, dar rezultatele ale anchetei vor fi influențate crucial de raportul medico-legal.

În prezent, la aproape trei luni de la tragedie, raportul semnat de doi medici legiști din Suceava arată că nou-născutul ar fi murit din cauza unei pneumonii pe care o avea dinaintea botezului. Mai mult, raportul nu face vreo referire la ce s-a întâmplat la botez.

Concluzia este că afecțiunile pe care le prezenta copilul, prin gravitatea lor, au fost sigur și direct letale. Totuși, medicii legiști nu fac nici o conexiune cu slujba de botez, în care copilul a fost scufundat în apa din cristelniță și ar fi înghițit lichid care i-ar fi fost fatal.

Aceasta este și principala nemulțumire a părinților, care spun că vor contesta raportul medico-legal și că vor înainta plângeri penale împotriva acestora.

Familia bebelușului mai spune că nici constatările inițiale ale medicilor urgentiști și de pe ambulanță nu au fost luate în considerare, chiar dacă sunt consemnate în raport.

(Visited 538 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.