Inițiatorul proiectului, consilierul județean George Niculescu argumentează propunerea spunând că amenzile pentru persoanele fizice, cuprinse între 400 și 800 de lei, sunt mult prea mari. La fel și amenzile pentru persoanele juridice, care sunt între 500 și 1.000 de lei.

A fost dusă o campanie de informare deficitară, iar cuantumul amenzilor este foarte mare în raport cu serviciul pe care Primăria Constanța îl oferă. Primăria nu trebuie să-și rotunjească bugetul cu amendarea excesivă a cetățenilor când aceștia greșesc, mai ales că nu a fost implementat și un sistem alternativ de plată“, a declarat liberalul George Niculescu în cadrul unei conferințe de presă.

În prezent, tariful pentru o oră de parcare este de 2 lei, iar plata se poate face numai cu telefonul mobil, prin SMS. Faptul că nu există un sistem alternativ de plată, a stârnit indignarea multor constănțeni, care și-au exprimat nemulțumirea pe rețelele sociale. Unul dintre argumente este acela că există posibilitatea ca telefonul să rămână fără baterie sau, cei care sunt pe cartele pre-plătite să aibă creditul epuizat, fiind astfel în imposibilitatea de a-și plăti parcarea, riscând astfel o amendă.

Conform modificării propuse de liberali, amenenzile ar trebui să fie cuprinse între 50 și 100 de lei pentru persoanele fizice și între 100 și 150 de lei pentru persoanele juridice.

Geroge Niculescu, consilerl județean PNL Constanța

De asemenea, în proiect va fi cerută și modificarea intervalului orar în care constănțenii vor trebui să plătească parcare. Conform propunerii liberalilor, parcarea cu plată ar trebui aplicată de luni până vineri, doar în intervalul orar 7.00 – 17.00 și gratuit în zilele de sâmbătă și duminică.

 

(Visited 593 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.