Actualitate

Constanța: 30 de protestatari au rămas fără permis după ce au intrat pe contrasens pe autostradă

Scris de 
 pe data 
17 ianuarie, 2024

30 de protestatari șoferi de tir au rămas ieri seară fără permis de conducere după ce aceștia au intrat pe contrasens pe Autostrada A4, punând în pericol ceilalți conducători auto care circulau regulamentar.

Protestatarii încercau să ajungă spre Portul Constanța, doar că au greșit intrarea de pe autostradă și au pătruns pe contrasens.

Potrivit IPJ Constanța, „în seara de 16 ianuarie a.c., cu ocazia protestului transportatorilor și fermierilor desfășurat în județul Constanța, coloana de protestatari a pătruns pe Autostrada A4, pe sensul contrar sensului de circulație, punând în pericol grav siguranța traficului rutier în zonă”.

„Pentru a înlătura pericolul evident la adresa participanților la trafic, a forțelor de ordine care însoțeau coloana de protestatari și pentru a evita producerea de evenimente rutiere, polițiștii rutieri au procedat la oprirea, legitimarea și identificarea conducătorilor auto. Ulterior, pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, au fost aplicate 30 de sancțiuni contravenționale, fiind reținute în vederea suspendării tot atâtea permise de conducere”, se mai arată în comunicatul de presă al IPJ Constanța.

Actualitate