Social

Constanța, azi și mâine sub COD GALBEN de caniculă. De joi se răcește și vin ploile

Administrația Națională de Meteorologie a emis pentru județul Constanța o avertizare meteo cod galben de caniculă, valabilă azi și mâine.

Scris de 
 pe data 
29 august, 2022

Luni (29 august) și marți (30 august) valul de căldură va persista în regiunile sudice și estice. Local va fi caniculă, disconfortul termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Județele vizate de Codul galben de caniculă sunt: Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Dolj, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Tulcea, Ialomița, Constanța, Ilfov, Călărași, Giurgiu, Teleorman și Olt. Temperaturile maxime se vor situa în general între 32 și 37 de grade.

Vestea bună pentru constănțeni este că de joi vremea intră într-un proces de răcire și se vor semnala intervale cu precipitații.

De asemenea, în intervalul 29 august, ora 12:00 – 30 august, ora 10:00 meteorologii au emis un cod galben de ploi și vijelii.

Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Crișana, Maramureș, vestul Olteniei, în cea mai mare parte a Transilvaniei, nord-vestul Moldovei, în Carpații Occidentali, în nordul Carpaților Orientali și local în Carpații Meridionali. Vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25…40 l/mp

Actualitate