Editorial

Constanța pute, amirale!

Constanța pute! Și nu o spunem ca pe o descoperire, ci cu resemnare.

Scris de 
 pe data 
2 august, 2021

Mizeria se prelinge de pe mâinile fostei administrații Făgădău pe tunica albă a amiralului, care o îmbrățișează ca pe cea dintâi mireasmă. Și se mai și laudă cu ea, pune preț pe jegul ce sufocă străzile, trotuarele și parcurile și ni-l prezintă sub sigla Altfel. Ne râde domn Chițac în nas când se filmează spălând cu săpun băncile de pe Faleză și ne trimite să simțim civilizația în celălalt capăt al orașului.

Nu s-a schimbat nimic amirale, iar poveștile tale marinărești despre un oraș curat le-ai vândut prea repede și inutil pe câtea likeuri. Ai rămas în brațe cu un oraș care pute, un oraș prăfuit care suferă și care nu găsește ieșirea spre normalitate fiindcă tu nu poți, nu știi, nu vrei.

Cartierele sunt mai murdare ca oricând. Trotuarele sparte și prăfuite, pline de rahat de câine, bălăriile înalte de 3 metri care par a da ultima bătălie cu civilizația amenințând să înghită și ultima urmă a urbanizării. Haitele de maidanezi, mâțele în călduri crescute cu zecile pe lângă fiecare bloc, rahatul ce mânjește trotuarele și străzile, ciorbele fermentate ce stau în castroane la marginea aleilor așteptând necuvântătoarele să se hrănească. Din pârloaga ce tu ai semănat-o amirale, cu mânuța ta, nu se mai văd parcuri, spații verzi, ci doar cicatricile unui oraș abandonat.

Din ghenele mizerabile se scurge esența a ceea ce sunteți voi pentru Constanța: o decantare toxică a intereselor personale, orgolii, nepricepere și dezinteres. Vă scurgeți incompetența pe caldarâmul cetății și vă scuipați în sân ca niște inocenți ce au deschis ochii pentru prima oară pe treptele Primăriei. Nu vă mai crede nimeni și nici nu vă iartă aroganța și nesimțirea.

Actualitate