Actualitate

Constanța, sub avertizare meteo COD GALBEN de ploi și furtună

Județul Constanța se va afla până vineri dimineața sub avertizare meteo de furtuni și ploaie.

Scris de 
 pe data 
27 iulie, 2022

Constanța intră sub avertizare meteo de furtună de astăzi, de la prânz, și până vineri dimineață, la ora 02.00.
În intervalul menționat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată în după-amiaza și seara zilei de miercuri (27 iulie), îndeosebi în centrul, estul țării și la munte, apoi din a doua parte a nopții de miercuri spre joi (27/28 iulie) și în sud-vest și sud. Vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat vijelii (viteze la rafală de peste 55…70 km/h) și grindină.

Pe alocuri cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp. În extremitatea de sud a teritoriului, astfel de fenomene se vor semnala cu precădere în după-amiaza zilei de joi (28 iulie) și în noaptea de joi spre vineri (28/29 iulie).

De asemenea, jumătatea de sud a Moldovei, nordul și estul Munteniei și nordul Dobrogei se va afla astăzi, între orele 14.00-22.00 sib avertizare meteo COD PORTOCALIU.

Local în jumătatea de sud a Moldovei, nordul și estul Munteniei și nordul Dobrogei vor fi perioade cu averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii puternice (rafale de peste 80…90 km/h) și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 25…35 l/mp.

Actualitate