Potrivit ANM, fenomenele meteo vizate sunt intensificări ale vântului, predominant ploi însemnate cantitativ, zonele afectate fiind: Dobrogea, estul și nord-estul Munteniei. 

În Dobrogea, estul și nord-estul Munteniei vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală de 55…75 km/h. Vor fi precipitații predominant sub formă de ploaie, iar cantitățile de apă vor depăși local 30 l/mp.

De asemenea, meteorologii au emis o atenționare Cod Galben și pentru Oltenia, vestul, centrul și nordul Munteniei, fenomenele vizate fiind : precipitații în general moderate cantitativ – ninsori, apoi lapoviță și ploaie.

În intervalul vizat vor fi precipitații în general moderate cantitativ, la început mai ales sub formă de ninsoare și se va depune strat de zăpadă, iar în dimineața zilei de luni, 19 noiembrie, treptat ninsorile se vor transforma în lapoviță și ploaie. Temporar vântul va avea unele intensificări cu viteze în general de 40…50 km/h.

În Carpații Meridionali și Orientali, Munții Banatului, Moldova, estul și sudul Transilvaniei va ninge abundent. 

În cursul nopții de duminică spre luni (18/19 noiembrie) și pe parcursul zilei de luni (19 noiembrie) temporar va ninge în general moderat cantitativ și se va depune strat de zăpadă local mai consistent. Vor fi intervale de timp în care vântul va avea intensificări cu rafale ce vor atinge în medie 45…55 km/h, în special în sudul Moldovei.

(Visited 1.049 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.