Administrația Națională de Meteorologie a emis astăzi o informare meteo de vreme rea, care intră în vigoarevineri, 5 martie, ora 14.00 până sâmbătă, 6 martie, ora 16.00.

Potrivit ANM, se vor semnala răcire accentuată, precipitații mixte, intensificări ale vântului, ninsori viscolite la munte.

În intervalul menționat, vremea se va răci accentuat, la început în nordul și nord-vestul țării, iar sâmbătă (06 martie) și în celelalte regiuni.

Vor fi precipitații, vineri (05 martie) în nordul, vestul și centrul țării, iar sâmbătă (6 martie) mai ales în sud. În zonele joase de relief vor fi ploi, ce se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, astfel încât în Maramureș, Moldova și Transilvania vor predomina ninsorile, iar în Oltenia, Muntenia și Dobrogea vor fi precipitații mixte.

La munte vor fi mai ales ninsori și se va depune strat nou de zăpadă, iar vântul va avea intensificări cu viteze în general de 60…90 km/h, viscolind temporar zăpada.

Intensificări ale vântului se vor înregistra și în restul teritoriului, cu viteze în general de 45…55 km/h și, trecător, 70 km/h.

Dacă astăzi se vor înregistra la Constanța și temperaturi de 17 grade C, sâmbătă maxima nu va trece de 5 grade C, iar minina de – 1C. Se vor înregistra ploi și pe alocuri lapoviță și ninsoare.

(Visited 8.834 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.