Editorial

Constanța sub COD GALBEN de vânt, iar Lupu se dă zmeu pe vremea asta

Centrul Meteorologic Regional Dobrogea informează că, în Dobrogea, vântul va avea intensificări temporare cu rafale ce vor depăși 55…65 km/h și izolat 70…75 km/h și temporar va ploua

Scris de 
 pe data 
4 aprilie, 2023

Lupu se crede zmeu. Dar nu zmeu ca acela din poveștile nemuritoare ale copilăriei, când dihania înfiorătoare făcea prăpăd și se lua în piet cu eroul în uniformă princiară. Lupul nostru e un zmeu din hârtie îngălbenită, reșapată și refolosită ani buni în politica locală constănțeană. Zboară cum îl duce vântul, se înalță când prinde o adieră politică mai consistentă, dar și pică vertiginos atunci când calmul se așterne.

Însă cel mai mare dușman al zmeului Lup este furtuna. Doamne, ce emoții când se încruntă norii, iar sfoara subțirică, frumosc colorată în galben liberal, stă să-și ia zborul din mâinile susținătorilor politici. Că să nu credeți că zmeul nostru a fost înălțat pe cerul CJC fiindcă este el puternic, frumos și merită să deslușească tainele văzduhului. Nici gând. El se află acolo fiindcă odraslele râzgâiate au vrut musai să aibă propriul lor zmeu, unul subțire, prost și ușor de manevrat.

Iar la Constanța e cod galben de vânt. Cică va sufla nemernicul dinspre nord și va zbura pleava în toată părțile. Iar zmeul e în pericol. Mare pericol să îl vedem cum decolează definitiv, iar din înaltul funcției să auzim ca un ecou: „Bă idiotule, știi cine sunt eu? Prost care ești. Ia bă idiotule și vorbește cu primarul….”

CITEȘTE NEAPĂRAT: VIDEO / Președintele CJC, Mihai Lupu, amenință și lovește un polițist în plină stradă: „Bă, idiotule, vorbește cu primarul!”

Revenind la știre, Centrul Meteorologic Regional Dobrogea informează că, în Dobrogea, vântul va avea intensificări temporare cu rafale ce vor depăși 55…65 km/h și izolat 70…75 km/h și temporar va ploua. 

Astăzi, vremea va fi în general închisă și se va răci față de ziua precedentă. Cerul va fi mai mult noros și temporar va ploua și sub formă de aversă (în jur de 10 l/mp). Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 10 grade, iar cea minimă în jurul a 5 grade  

Mâine, vremea va fi deosebit de rece. Cerul va fi mai mult noros și va mai ploua, îndeosebi ziua și în prima parte a nopții. Vântul va avea intensificări temporare ziua (rafale în general de 40…55 km/h), apoi va mai slăbi în intensitate. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii 6 grade, iar cea minimă va fi de 3…4 grade. 

Constănțenii, agenții economici și asociațiile de proprietari pot semnala permanent orice problemă la următoarele numere de telefon: 

Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/550055 

Dispecerat Direcţia Generală Poliția Locală – 0241/484205 și 0341/922 

Actualitate