Vremea se schimbă radical, iar zilele următoare vor aduce caniculă în România. În jumătatea vestică, temperaturile vor ajunge la 40 de grade Celsius, iar în Dobrogea, unde s-au înregistrat precipitații record pentru luna iunuie, termometrele vor arăta 30 grade C la umbră. Disconfortul termic se va accentua în cea mai mare parte a țării.

Luni, în sud și est va continua să plouă torențial, vor fi descărcări electrice, grindină și vânt, a declarat, luni dimineață, la Digi24 meteorologul Alina Șerban.

Ea a afirmat că vremea se va schimba însă în zilele următoare, iar temperaturile vor crește. Schimbarea de temperatură va fi influențată de o masă de aer cald, care va domina România în perioada imediat următoare.

„Temperaturile vor fi în creștere treptat și vor ajunge la pragul caniculei. Chiar îl vor depăși. Vor fi maxime de 35 de grade și, uneori, chiar mai mult, la început în vestul țării. Canicula se va extinde și în restul țării. Cea mai afectată va fi zona de sud. Treptat vorbim de un disconfort termic mai accentuat, deoarece atmosfera este încă foarte bogată în umezeală”, a spus meteorologul.

Vom înregistra, la scara întregii țări, valori maxime în jurul a 36 de grade Celsius, iar vremea va deveni călduroasă în majoritatea zonelor, izolat caniculară în partea de vest și sud-vest. În Banat, Crișana și sud-vestul Olteniei se pot consemna valori de 36 de grade. În restul țării, acolo unde este posibil să mai avem perioade de instabilitate atmosferică, maximele nu vor depăși probabil 23-25 de grade. Însă de miercuri vremea va continua să se încălzească în aproape toată țara, va deveni caniculară în Banat, Crișana, Oltenia, local în Transilvania și Maramureș, precum și în restul țării, a anunțat la Digi4 directorul ANM, Elena Mateescu.

Dobrogea înregistrează cea mai ploioasă lună iunie din istoria măsurătorilor meteorologice, la polul opus cu anul anterior, când aici am avut cel mai secetos an din istoria măsurătorilor meteorologice.

(Visited 912 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.