Șerban Decebal Marian din Constanța, fost pompier ISU Constanta, a fost rănit pe 8 noiembrie după ce rezervorul de la tirul pe care lucra a explodat. Incidentul s-a petrecut la Cernavodă.  De acolo a fost preluat de o ambulanță fără medic și dus la Medgidia. De la Medgidia l-au trimis la Constanța cu altă ambulanță, cu medic venită de la UPU Constanta, neintubat. A ajuns în UPU Constanta în jurul orelor 00:30. Acolo a fost intubat de urgentă și transferat la Floreasca București, unde a ajuns l ora 4:30. Are arsuri pe partea de sus a corpului, piept mâini cap și căile aeriene.

Conștientă fiind de condițiile în care sunt tratați pacienții cu arsuri grave în România, soția acestuia, Monica, se roagă de mai bine de o săptămână de autoritățile române să își transfere soțul într-un spital din Belgia, așa cum s-a procedat în cazul altor arși. Degeaba însă.

„Din pacate sunt neputincioasa in fata sortii , in fata sistemului…. imi este greu sa cred ca viata unui om sta in mainile alesilor si acestia nu fac nimic. Sunt un om de rand , o mama , o sotie , greu incercata de viata asta nedreapta. Mi s-a transmis ca imi pot muta sotul la o clinica din strainatate doar pe cheltuiala mea. Ok ! Eu de unde sa platesc 100.000€ pe 2 luni de spitalizare( si poate dura mai mult) , de unde sa platesc 15000-20000€ transportul? Strang si banii astia , vand tot , las copiii pe drumuri…dar oare o pot face intr-o zi? Si daca ajunge acolo plin de infectii intraspitalicesti cine raspunde? Mi-e frica , mi-e frica tare…mi-e frica de sistemul nostru bolnav , nu de medicii nostri minunati , mi-e frica de lipsuri nu de incompetenta…Dumnezeu sa ne ajute , doar el ne-a ramas! Va multumesc din suflet ca sunteti langa noi si ne sustineti intr-un numar atat de mare!”, a scris Monica Șerban pe pagina ei de Facebook.

Șerban Decebal Marian este tatăl a doi copii, o fată de 11 ani și un băiat de 5.

 

 

(Visited 4.668 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.