La studiu au participat aproximativ 500.000 de subiecți, însă specialiștii au analizat în total 9 milioane de persoane, monitorizându-le atent starea de sănătate, scrie Live Science.

În cadrul cercetării, participanţii au fost întrebaţi câte ceşti de cafea, fie ea și decofeinizata, consumă zilnic, care este starea generală de sănătate pe care o au, dacă sunt fumători sau consumă alcool regulat, precum și care este nivelul lor de educație. De asemenea, cercetătorii au prelevat de la subiecți probe de ADN.

Monitorizarea s-a desfășurat pe o durată de 10 ani, timp în care aproximativ 14.000 de participanți au murit, principalele cauze fiind cancerul, bolile cardiovasculare şi respiratorii.

În urma centralizării rezultatelor, savanții au descoperit că, cu cât consumul de cafea pe zi era mai mare, cu atât riscul decesului subiecților era mai mic.

Având în vedere că, în cadrul studiului au existat şi persoane ce consumă cafea decofeinizată, dar care aveau rezultate asociate asemănătoare cu cei ce consumau cafea normală, putem spune că nu doar cafeina este responsabilă pentru aceste efecte pozitive”, a declarat coordonatorul echipei de cercetători care au realizat studiul, Loftfield.

Potrivit specialiștilor, rezultatele cercetării reprezintă o asociere a consumului de cafea cu longevitatea și nu o consecinţă, însă s-a observat o corelare notabilă între cele două elemente.

 

(Visited 366 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.