În România lucrului bine făcut, bolnavii ard de vii în spitale, în timp ce politicienii lucrează de zor la modificarea legii pentru ca prefecții să fie membri de partid.

În România lucrului bine făcut, pacienții bolnavi de COVID sunt prăjiți în secțiile de terapie intensivă din cauza lipsei investițiilor, în vreme ce partidele politice au încasat doar în ultima lună subvenție de la stat de 20 milioane lei.

În România lucrului bine făcut, politicienii s-au vaccinat împotriva COVID19, în timp ce pentru milioane de bătrâni și bolnavi cronici nu există doze de vaccin.

În România lucrului bine făcut, deputații și senatorii s-au vaccinat, iar profesorii au fost amânați pentru lunile următoare, în condițiile în care școala va începe pe 8 februarie.

Un incendiu a avut loc în această dimineata la un pavilion al Spitalului Matei Balș din Capitală, pacienții fiind evacuați. Conform ISU și Ministerului Sănătății, trei persoane au fost găsite carbonizate, iar o persoană a fost declarată decedată la scurt timp.

„Din informațiile pe care le-am primit la fața locului, în acel pavilion nu erau probleme de încălzire. Din fericire, instalațiile antiincendiu au funcționat. În momentul în care s-a declanșat incendiul, instalația electrică și instalația de aprovizionare cu oxigen au fost deconectate automat și în felul acesta s-a putut evita o tragedie de și mai mari proporții”, a declarat vineri prefectul Traian Berbeceanu la Digi24.

La faţa locului s-a deplasat urgent şi ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu. Potrivit acestuia, starea de sănătate a tururor pacienţilor care urmează să fie transferaţi către alte spitale este în prezent evaluată.

“Din păcate trei persoane sunt decedate şi a patra sub resuscitare. Trei persoane au fost găsite în salon (n.r. – decedate). (…) După ce s-a degajat fumul au fost găsite trei peroane în salonul în care era incendiul. Restul sunt transportaţi la mai multe spitale. Sunt cu COVID. Nu au alte probleme”, a declarat secretarul de stat în MAI Raed Arafat pentru Agerpres.

Întrebat dacă dintre cei transportaţi la alte spitale sunt persoane care se află în stare gravă, Arafat a răspuns: “Nu, pe probleme de arsuri nu”.

Este a doua tragedie care se produce într-un spital din România după incendiul de la secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Piatra Neamţ, când au murit 10 pacienți cu COVID.

(Visited 176 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.