Cu toate acestea, autoritățile par a fi scăpat populația de sub control. Piețele, magazinele, terasele și mall-urile sunt arhipline. Noțiunea de distanțare socială nu mai există, iar purtarea măștii în spații închise e deja un moft al fraierilor care au căzut în capcana conspiraționiștilor.

Colac peste pupăză, factorii decidenți încearcă să împletească interesele politice cu cele de siguranță sanitară, iar mesajele sunt din ce în ce mai contradictorii. De aici și lipsa de încredere a populației. În timp ce secretarul de stat Raed Arafat tună peste tot că este îngrjorătoare această creștere și că s-ar putea reintroduce unele interdicții și măsuri restrictive la nivelul populației, minsitrul Sănătății, ocupând funcție politică, îndulcește tonul și promite populației noi relaxări de la 1 iulie.

În această poveste însă, sistemul medical se îndreaptă cu pași repezi spre acel prag critic în care medicul va trebui să aleagă cui să salveze viața.

Astăzi, s-au înregistrat 315 noi cazuri de îmbolnăvire, fiind pentru a cincea zi consecutiv când numărul noilor infectări depășește pragul de 300. Și asta în condițiile în care ieri, fiind sâmbătă, s-au recoltat și prelucrat un număr mult mai mic de teste față de restul săptămânii.

La Constanța, numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 367, cu o creștere record de 31 de noi cazuri în doar 48 de ore. Ceea ce a determinat și o reacție a prefectului județului Constanța, George Niculescu. Acesta avertizează populația că virusul este mai prezent ca niciodată și că această creștere a cazurilor noi este „fără precedent”.

În ultimele 48 de ore, 31 de constănțeni au fost infectați cu virusul SARS-CoV-2! Este un număr fără precedent, care ne arată clar că pandemia nu este istorie, ci virusul este mai prezent ca niciodată. Pe fondul relaxării, mulți oameni au lăsat garda jos. Cu ochii mei văd cum oamenii au început să renunțe la măști și să nu mai țină cont de distanțarea socială.

Dragi constănțeni, au trecut mai bine de trei luni de când ne luptăm cu acest virus și, știu foarte bine, a intervenit oboseala, nu toată lumea mai are răbdare, fiecare om își dorește să revină la viața normală, așa cum o cunoșteam cu toții, anul trecut, spre exemplu. Dar prin nerespectarea recomandărilor, nu facem altceva decât să prelungim această stare „gri” în care ne regăsim și astăzi.

În continuare, fac apel la RESPONSABILITATE și o voi face până în momentul în care vom fi 100% în siguranță! Vă rog să respectați TOATE recomandările venite de la autorități și să nu uitați că este foarte important să păstrăm distanțarea socială, să purtăm masca de protecție și să menținem o igienă corespunzătoare a mâinilor”, a declarat prefectul George Niculescu.

(Visited 5.857 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.