Actualitate Eveniment

Criminal în serie, condamnat la 99 ani de închisoare, pe plajă la Eforie pe banii primăriei

Unul din cei mai cunoscuți criminali în serie din România, Marius Csampar se laudă pe TikTok că a venit în vacanță pe litoralul românesc, la Eforie. Csampar a ucis șase persoane cu sânge rece, însă a fost eliberat condiționat după 22 de ani de detenție, el fiind condamnat inițial la 99 de ani.

Scris de 
 pe data 
4 august, 2022

Marius Csampar a venit la mare și a făcut publice imaginile pe rețelele de socializare, individul fiind foarte activ în special pe rețeaua TikTok unde postează destul de des.

În prezent, Csampar este angajat al Administrației Publice din Balotești, unde are și domiciliul. El a venit pe litoral cu un grup de localnici, printr-un program al Primăriei. Cei care s-au înscris pe listă au beneficiat de o vacanță plătită din bani publici.

Am fost săptămâna trecută o zi și acum iar. Ne duce și pe noi Primăria. De dimineața până seara”, a spus el, în timpul unui live.

Primarul din Balotești a declarată că nu știa despre înscrierea lui Csampar pe listele excursiilor pe litoral și că, chiar dacă ar fi știut, nu i-ar fi spus să nu vină, de teamă să nu trezească în el „o reacție de răzbunare“.

Dacă îi spuneam, „domnule, tu nu ai voie”, cu toate că nu știam că s-a înscris în lista repectiva pentru a merge la mare, „tu nu ai voie să mergi la mare”, da? Doamnă, care era reacția lui? Nu i se trezea cumva în interior o stare de nervozitate și de răzbunare?“, a declarat primarul Cristian Pretorian, citat de Digi 24.

„Vă dorim o vacanță criminală”, „Arătați ucigător de bine”, „Pozele sunt criminale”, „Ești mortal, Mariuse“, au fost doar câteva dintre reacțiile celor care au văzut imaginile publicate internet.

La rândul său, Csampar a declarat pentru aceeași sursă că a venit la mare să se relaxeze și că asta face parte din reabilitarea sa. „Am fost să mă relaxez, sau eu nu am voie? Că nu înțeleg. Pentru lumea care nu știe, în afară de faptul că m-am dus la mare să mă relaxez și să socializez, să mă reabilitez, că asta face parte din reabilitarea mea pe care eu mi-o impun ca reabilitare și socializare. Deci viața mea este foarte bine organizată, de mine, de primărie, de poliție.“

Marius Csampar a fost pus în libertate după 20 de ani de pușcărie, deși primise o pedeapsă de 99 de ani, fiindcă a ucis șase oameni. A fost eliberat în anul 2020, pentru bună purtare.

În 1996, Marius Csampar a fost prins de poliție după ce, împreună cu un om al străzii, care locuia în canalizare, a omorât în bătaie o femeie bătrână, de la care a luat o oală cu sarmale, niște bani și o lenjerie de pat. După ce l-au interogat, polițiștii au descoperit că, de fapt, au în fața lor un adevărat monstru.

Au ieșit la iveală alte cinci crime, pe care Csampar le-a descris cu senitătate. Una dintre ele s-a dovedit, însă, de o violență aparte. Acesta a mărturisit că, după o ceartă cu un om fără adăpost, l-a omorât, după care i-a tăiat capul. Corpul l-a aruncat în canal, în timp ce capul l-a aruncat în Lacul IOR din București.

După ce au verificat locul în care Csampar spunea că ar fi dus trupul celui mort, anchetatorii au găsit, într-adevăr, un schelet fără craniu.

Întâmplarea ce îl are ca principal protagonist pe Marius Csampar scoate însă la iveală un fapt mult mai îngrijorător și mai grav: cum poate un criminal în serie, cu 6 morți la activ, condamnat la 99 de închisoare, să fie eliberat doar după 22 ani? Practic, criminalul a executat 3 ani și jumătate de închisoare pentru fiecare omor ucis.

Actualitate