Actualitate

Cristian Popescu Piedone, condamnat la 4 ani de închisoare cu executare în dosarul Colectiv

Cristian-Popescu Piedone. Sursa foto: Libertatea

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a fost condamnat joi, 12 mai, la 4 ani de închisoare cu executare în Dosarul Colectiv, potrivit sentinței. În același dosar au fost condamnați și patronii clubului.

Scris de 
 pe data 
12 mai, 2022

Curtea de Apel Bucureşti a pronunțat sentinţa definitivă în dosarul „Colectiv”, în care fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone a fost condamnat în primă instanţă la 8 ani şi 6 luni de închisoare pentru abuz în serviciu, în dosarul tragediei de la clubul Colectiv, în urma căreia au decedat 64 de persoane, transmite Agerpres.

Patronii clubului, Anastasescu George Alin a fost codamnat la 11 ani și 8 luni închisoare, Mincu Costin a fost condamnat la 8 ani închisoare, iar Paul Gancea a fost condamnat la 6 ani și 4 luni de închisoare.

Condamnările sunt cu executare, sentințele fiind definitive.

– condamnă pe inculpatul Popescu Cristian Victor Piedone la pedeapsa de 4 ani închisoare pentru comiterea infracțiunii de abuz în serviciu (autorizaţia SC C Club SRL). În baza art. 66 alin. (1) lit. a), b),g) și k) C. pen. interzice inculpatului ca pedeapsă complementară exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat și dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public pe o perioadă de 5 ani/ În baza art. 65 alin. 1 raportat la art. 66 alin. (1) lit. a), b), g) și k) C. pen. interzice inculpatului ca pedeapsă accesorie exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat și dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public. In baza art.72 Cp deduce perioada retinerii si arestarii preventive de la 06.11.2015 la 11.11.2015.

În baza art. 38 alin. 1 raportat la art.39 alin.1 lit.b, Cpen., contopește pedepsele aplicate, inculpatul Anastasescu George Alin urmând să execute pedeapsa cea mai grea de 10 ani inchisoare, la care se adauga un spor de 1 an si 8 luni, în total 11 ani si 8 luni inchisoare

În temeiul art. 38 alin. 1 C.pen şi art. 39 alin. 1 lit. b C.pen. contopeşte cele trei pedepse urmând ca inculpatul Mincu Costin să execute pedeapsa cea mai grea de 6 ani și 6 luni închisoare pe care o sporeşte cu 1 an și 6 luni (o treime din 4 ani și 6 luni), în total 8 ani închisoare.

Actualitate