Acțiunile de supraveghere s-au desfășurat în perioada 9-15 iulie 2018 și au vizat 73 de obiective: depozite alimentare, super/hipermarket-uri, laboratoare cofetărie/patiserie, unități de comercializare produse congelate, gospodării nonprofesionale, precum și mijloace de transport produse alimentare.

Controlul obiectivelor a scos la iveală numeroase nereguli privind încălcarea dispozițiilor DSVSA în ceea ce privește efectuarea transportului produselor de origine animală, care pot constitui vectori ai agenţilor patogeni.

Direcția nu a precizat denumirea unităților unde au fost descoperite nereguli, întrucât regulamentul intern nu permite acest lucru, însă a menționat că inspectorii au aplicat amenzi în valoare de 4.800 de lei.

De asemenea, au fost confiscate și retrase de la vânzare 1.758 de kg de carne şi produse din carne, 1.459 de kg de lapte şi produse lactate, 1.537de kg de peşte şi produse din peşte și 14 kg de ouă, în valoare de 63.357 de lei.

Produsele confiscate au fost dirijate către unităţi de neutralizare a subproduselor de origine animală şi a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman şi urmează a fi distruse prin incinerare.

 

(Visited 268 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.