Administraţie

Cum arată o parte din Mamaia, pe ultima sută de metri înaintea nebuniei de 1 Mai. Cât adevăr e în declarația lui Făgădău

Cu doar o zi înainte de începerea weekend-ului de 1 Mai, pregătirile erau în toi în zona Cazinoului din Mamaia, chiar dacă, până în acest moment, totul ar fi trebuit pus la punct. Primii turiști sunt așteptați chiar din această seară, la debutul festivalului SunWaves.

Scris de 
 pe data 
26 aprilie, 2018

În urmă cu o zi, primarul Decebal Făgădău susținea că „Mamaia este curată, sigură, pregătită și are în spate un oraș puternic și frumos“. Încă nu am reușit să ne dăm seama la care oraș puternic și frumos se referea edilul, însă despre stațiunea Mamaia putem spune că e departe de a fi pregătită. Cât despre siguranță și curățenie, încă mai sunt mulți pași de făcut.

Pasajul de acces către plaja Cazinoului se bucura de atenția lucrătorilor care măturau nisipul adus de vânt, lent și neglijent, dar sigur, așteptând parcă să se scurgă mai repede ceasurile și să se termine ziua caniculară pe care sunt nevoiți s-o petreacă în soare.

Unele magazine au fost deschise, altele nu au început încă pregătirile pentru noul sezon și câteva abia acum stabilesc amplasarea produselor și curăță geamurile vitrinelor.

Restaurantele sunt, fie impecabile, fie lăsate în paragină, asemenea piscinei din piațeta Cazinoului, unde, mirosul persistent se îmbină cu imaginea a sute de frunze  îmbibate cu murdărie și praf.

Chiar dacă pe piațeta din fața Cazinoului se pot observa chiștoace de țigări, băncile au fost lăcuite și sunt gata să ofere turiștilor o experiență grozavă de șezut.

Pasarela ce face trecerea către piațeta Cazinoului este, de asemenea, într-o stare deplorabilă, de-a lungul său putând a se observa urme de rugină și murdărie.

Totuși, o mică porțiune de șosea ce trece pe sub pasaj a fost asfaltată de curând, astfel încât, până în acest moment, autoritățile nu au reușit să delimiteze benzile de circulație în porțiunea respectivă.

Așa vor fi întâmpinați turiștii în stațiunea aflată în topul preferințelor lor. Vin la mare în număr de aproximativ 50.000 în acest weekend, iar cei mai mulți au ales deja să își petreacă minivacanța în Mamaia.

 

Actualitate