Amalia Dumitrașcu, fosta contabilă, mai avea la activ o fraudă de proporții, la BCR Pitești, în perioada 2002 și 2005. În acel dosar, contabila și colega împreună cu care a comis frauda au scăpat de închisoare întrucât faptele s-au prescris. Totuși, ea a fost obligată la plata unor despăgubiri către bancă în valoare de peste 1,6 milioane de lei, scrie Adevărul.ro.

Contabila a transferat, timp de mai bine de 4 ani, bani din bugetul Spitalului Județean Argeș în conturile unei firme de textile din Ștefănești, fără ca nimeni din conducerea spitalului să observe. Economista plătea practic de două ori facturile către furnizorii spitalului, a doua oară trecând pe ordinele de plată numele unui furnizor real deja plătit, însă contul unei firme – SC Rivertex Project SRL.

Schema de fraudă a contabilei este descrisă și în raportul de audit: femeia alegea un furnizor real pentru Spitalul Județean Argeș, către care plătea o primă factură. Apoi, după câteva luni, ea mai întocmea o factură, tot pe numele furnizorului real, dar cu contul firmei de textile. Astfel, factura era plătită a doua oară, dar de data aceasta banii ajungeau la firma Rivertex.

Frauda a fost descoperită abia în aprilie 2017, când directorul economic al spitalului a fost schimbat. Isabela Din, noul director, a observat că daele de pe facturi erau diferite și a sesizat Curtea de Conturi.

(Visited 1.820 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.