Mai mult, utilitățile (chiuveta, cada) pot fi greu de folosit pentru cineva care este prea mic de statură sau are probleme cu deplasarea.

Ca să te asiguri că toată lumea poate să folosească baia în siguranță, trebuie să faci câteva modificări. Iată câteva lucruri simple care îți vor face baia un loc mai sigur:  

1. Asigură-te că lumina este puternică

Orice spațiu este mai sigur atunci când este luminat corespunzător, de la parcări, casa scării, până la propria baie. Dacă lumina este puternică, poți vedea mai ușor lucrurile pe care trebuie să le eviți.

Astfel, ai grijă să folosești becuri puternice, de preferabil LED, ca să faci economie de energie. Adaugă benzi luminoase rezistente la umezeală și în partea de jos a băii ca să te asiguri că fiecare colț este luminat.

2. Adaugă covorașe 

Pentru a preveni o accidentare provocată de gresia umedă, poți pune covorașe în mai multe locuri strategice din baie: la intrarea în încăpere, lângă cadă, chiuvetă și vasul de toaletă. Alegele unele antiderapante, ca să nu se miște atunci când pășești pe ele. 

Vei găsi o varietate de covorașe pe acest link, potrivite atât pentru copii, cât și pentru persoane mai mature. Fiecare dintre ele sunt rezistente la umezeală și pot fi curățate ușor atunci când se murdăresc. 

3. Instalează bare de susținere 

Barele de susținere sunt folositoare mai ales pentru vârstnicii care au probleme de deplasare și au nevoie de ajutor ca să folosească cada sau WC-ul. Le poți găsi la magazinele de construcții sau amenajari. 

Ai nevoie de două bare pentru lateralele vasul de WC și una pentru cadă. Alege unele care să fie confecționate dintr-un material care să nu ruginească și care să aibă proprietăți antiderapante. 

4. Ai grijă la temperatura apei 

Copiii de vârste foarte mici pot fi deseori neatenți și se pot arde chiar și atunci când se spală pe mâini. Investește într-un dispozitiv de monitorizare a temperaturii apei, care va limita temperatura maximă la care ajunge aceasta. 

De asemenea, ar fi bine să schimbi bateriile obișnuite cu unele cu senzor, care funcționează doar atunci când detectează mișcare sub robinet. Astfel, nu există riscul unei inundații dacă cineva a fost neatent și a uitat apa deschisă.

5. Investește într-un scăunel pentru WC 

După ce cei mici trec de etapa cu olița, trebuie să se obișnuiască să folosească vasul de WC. Dar este posibil să nu ajungă încă confortabil la acesta și le-ar fi de ajutor un scăunel care să îi învețe să se descurce singur. 

Scăunelul pentru WC este folosit chiar și de adulți, deoarece corpul va sta într-o poziție mai confortabilă, recomandată de medici pentru utilizarea toaletei. 

Dacă vei asculta sfaturile de mai sus și vei adauga în baia ta covorașe de baie, bare de susținere și mai multă lumină, te vei simți mai liniștit, deoarece persoanele la care ții sunt în siguranță.

 

(Visited 82 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.