În cadrul ședinței, prefectul Ioan Albu a afirmat că anul acesta vor fi organizate foarte multe evenimente de-a lungul sezonului estival, mai ales că ne aflăm în anul Centenarului.

Ulterior, prefectul a dat cuvântul comisarul Ecaterina Scânteie, de la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului, care a precizat că dorește să formeze echipe, împreună cu alte unități abilitate, care să efectueze controale pe litoral în perioada 3 – 15 iunie 2018 pentru a da curs sau pentru a stopa activitatea agenților economici.

Să mergem și să vedem care sunt condițiile exacte de la fața locului de desfășurare a activității din domeniul respectiv pentru a puncta în continuare dacă operatorul respectiv începe să își desfășoare activitatea în sezonul estival sau nu”, a precizat Ecaterina Scânteie.

Totodată, comisarul a asigurat că vor fi verificate certificatele care atestă pregătirea personalului angajat pe litoral pentru a stabili dacă sunt relevante pentru activitatea pe care o prestează.

Și directorul Administrației Bazinale Apă Dobrogea Litoral, Hristu Uzun, a afirmat că administrația stă foarte bine la capitolul organizare, precizând că pregătirea plajelor a început încă din februarie.

Pentru 1 Mai, toate plajele litoralului românesc, începând de la Vama Veche până la Năvodari, sunt pregătite pentru începerea sezonului estival. Am acţionat cu o serie de utilaje, avem trei puncte de acţionare în zona Mangalia, cu toate staţiunile aferente, Costineşti şi Eforie, alt punct – şi utilaje care acţionează în Constanţa, Mamaia şi Năvodari”, a precizat Uzun.

Declarația directorul a stârnit nemulțumiri în rândul primarilor prezenți, făcându-i să ridice mai multe probleme.

La Costineşti într-o zonă este ruptă faleza. Vă rugăm să luaţi măsuri că acolo este pericol de prăbuşire a falezei”, a replicat primarul din Costinești, Traian Cristea, subliniind faptul că respectiva faleză este în degradare de cinci ani.

De asemenea, primarul comunei Limanu, Daniel Georgescu, a cerut ca administrarea plajelor să devină o atribuție a Consiliilor Locale.

Puterea noastră se opreşte la limita plajei, de acolo puterea absolută este a administratorului ABADL. Noi ne dorim ca 50% să intre în bugetul local. Eu nu ştiu dacă mai există în Europa vreo ţară în care plajele sunt în administrarea unei instituţii. Pe noi ne-ar ajuta foarte mult aceste încasări la bugetul local, sau măcar un procent din aceste încasări”, a precizat primarul comunei Limanu.

Deși la Techirghiol toate pregătirile pentru sezonul estival decurg bine, primarul Iulian Soceanu trage un semnal de alarmă cu privire la exploatarea nămolului.

În momentul acesta avem peste 1.000 de pacienţi – turişti care sunt în Techirghiol, totdeauna se pune accentul pe partea litorală a Mării Negre, iar partea balneară se lasă de-o parte. Trag un semnal de alarmă în ceea ce priveşte această resursă minerală, nămolul sapropelic! Despre licenţele de exploatare a nămolului, vreau să ne ajutaţi să vedem în ce condiţii se vor da aceste licenţe de exploatare. Dacă noi nu avem grijă, riscăm să pierdem această resursă minerală de pe fundul Lacului Techirghiol. Dispariţia nămolului din lac duce la dispariţia staţiunii Techirghiol”, a menționat edilul.

 

(Visited 111 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.