Constanța

Cum va fi vremea pe litoral în minivacanța de 1 Mai

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) anunţă temperaturile cu 10 grade mai ridicate decât normalul acestei perioade în minivacanța de 1 Mai. Astfel, maximele vor ajunge la 30 de grade în anumite zone ale țării, în vreme ce, pe litoral, valorile termice vor fi mai mici.

Scris de 
 pe data 
28 aprilie, 2018

Pe ansamblul întregii ţări va fi o vreme în general frumoasă şi mult mai caldă decât în mod obişnuit la această dată. Sunt temperaturi cu aproape 10 grade mai ridicate decât ar fi normal pentru această perioadă. În ţară, va fi un cer variabil, mai mult senin, în prima parte a zilelor şi pe parcursul nopţilor. Condiţiile de ploaie vor fi extrem de reduse, ar putea să apară doar trecător ploi de scurtă durată, poate şi descărcări electrice în nordul Olteniei şi Munteniei. Cele mai multe valori de temperatură, la amiază, vor fi cuprinse între 23 şi 29 de grade. Sunt posibile chiar şi 30 de grade prin Oltenia, Transilvania”, a declarat, pentru Mediafax, meteorologul ANM, Romica Jurcă.

Deși în majoritatea regiunilor țării temperaturile vor fi foarte ridicate, pe litoral valorile termice vor fi ceva mai scăzute și se vor situa între 18 și 22 de grade.

Litoralul va fi cu temperaturi nu prea ridicate. Sâmbătă şi duminică se vor atinge doar 16-18 grade maxime în aer şi 10-11 grade dimineaţa. Luni şi marţi, temperatura mai cresc puţin, maximele urmând să se încadreze între 18 şi 22 de grade, iar în cursul dimineţilor vor fi 11-13 grade. Tot pe litoral, vântul nu va atinge viteze mari, dar suficient încât să se resimtă cu un grad, două mai puţin”, a completat meteorologul.

 

Actualitate