În primul rând, trebuie să țineți cont de faptul că nu tot ceea ce știați despre metodele prin care vă puteți încălzi este valabil, multe dintre metodele cunoscute fiind chiar un motor pentru amplificarea senzație de frig.

Băuturile calde, de exemplu, nu vă ajută să vă încălziți ci, mai degrabă, vă accentuează senzația de frig, deoarece, transmit creierului un semnal care declanșază transpirația. Astfel, zonele transpirate vor rămâne umede și implicit, reci, lucru ce va amplifica senzația de frig. Indicat ar fi să consumați băuturi la temperatura locului în care vă aflați.

Consumul de alcool scade, de asemenea, temperatura corpului și crește riscul de hipotermie. Alcoolu produce o serie de reacții în corp, printre care și dilatarea vaselor de sânge, stopând astfel mecanismul natural de apărare al corpului: tremuratul, o senzație care vă ajută, de fapt, să vă încălziți.

Un alt inamic în lupta contra frigului este însuși modul de gândire. Astfel, dacă vă concentrați asupra senzației de frig, vă va fi frig. Cel mai bine este ca, atunci când vă confruntați cu gerul să vă gândiți la cu totul altceva, în acest fel veți diminua considerabil senzația de frig.

De asemenea, deși se crede că negrul este o culoare care atrage căldura, deci este indicat să o purtați iarna, cel mai bine ar fi să purtați haine albe. Albul este cunoscut ca fiind un reflector al căldurii, de aceea va reprezenta un scut ce reține căldura corporală înăuntru, fără a o lăsa să se împrăștie.

Dacă doriți cu adevărat un remediu contra frigului puteți consuma gustări pe bază de ghimbir, acest aliment fiind cunoscut pentru proprietățile sale de îmbunătățire a circulației sangvine.

 

(Visited 195 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.