Cu un deficit de 15.000 de medici, spitale pline de mizerie și fără spitale pentru mari arşi, Sorina Pintea vrea să îi oblige pe medicii rezidenţi să rămână în ţară, informează digi24.ro.

Ministrul a mers și mai departe cu această propunere și a discutat şi cu ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, pe această temă. Spune că este o variantă de luat în calcul pentru că, deşi statul a mărit salariile rezidenţilor, mulţi intenţionează să plece din ţară.

Ne gândim la un contract, la un act adiţional la contractul de muncă pe care fiecare rezident îl are cu spitalele unde prestează, având în vedere că ei sunt plătiţi din bugetul de stat, din bugetul Ministerului Sănătăţii. Ne gândim la o modalitate de a-i face să stea un anumit număr de ani în ţară. În urma aplicării legii salarizării, salariile rezidenţilor au crescut considerabil”, a declarat Sorin Pintea, ministrul Sănătăţii, citată de Digi24.ro.
Mai mult decât atât, dacă sistemul funcționează, el ar putea fi extins și la nivelul asistenților medicali, această ramură fiind afectată în egală măsură de plecările de personal din sistemul public. Potrivit primelor informații, ar putea exista două forme de acte adiționale, pentru cei școlarizați pe banii statului (locuri bugetate) și cei care și-au plătit anii de studii. În esență, ar putea fi același sistem de contract ca la Armată, unde nu se poate părăsi sistemul decât după un anumit număr de ani sau cu plata cheltuielilor de școlarizare pe care statul le-a suportat.
(Visited 8.387 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.