La câțiva ani după ce a fost adoptată această lege, ea a fost și înlăturată, întrucât Las Vegas și Atlantic City erau cele mai mari centre pentru jocurile de noroc. Au început să apară tot mai multe cazinouri online în acest sens. Un cazino online pe care poți începe chiar acum să pariezi este Netbet casino online.

Contrazice libertățile fiecăruia

Dacă stai puțin să te gândești la această lege îți dai seama că practic guvernul ales îți spune ce poți și ce nu poți să faci cu banii munciți de tine. Îți poți da cu ușurință seama că acest lucru practic îngrădește unele drepturi ale omului, în special ale celor care chiar frecventează jocurile de noroc. În timp ce tot restul populației poate beneficia de astfel de servicii de la jocurile de noroc, majoritatea americanilor nu pot. Același lucru este valabil și pentru Australia care au introdus anumite legi ce face imposibilă accesarea cazinourilor online sigure și verificate.

Alte câteva țări care au impus reguli foarte stricte pentru jocurile de noroc sunt: Arabia Saudită, Iraq și Rusia. Nu este un lucru rău să se impună anumite legi și restricții privitoare la jocurile de noroc pentru a nu produce dependență populației sau pentru a nu exista riscul de fraude. Însă faptul de a interzice în mod complet anumite activități contravine unor legi fundamentale de libertate. Libertatea trebuie să fie aceeași pentru toți, astfel că faptul de a interzice o activitate cu scop recreațional care nu poate face rău decât persoanei în cauză nu este ceva normal.

Reduce veniturile din taxe ale guvernului

Chiar dacă în România nu sunt interzise jocurile de noroc, statul beneficiază de pe urma acestora prin taxele ce trebuie plătite. La fel este și în America și nu cred că există vreo țară sau vreun stat care să nu aibă ușile deschise pentru noi taxe ce pot fi colectate. Astfel, mulți jucători din America și Australia sunt forțați să joace la cazinouri online de peste hotare. Autoritățile din alte țări oferă taxe foarte mici pentru operatorii de jocuri de noroc tocmai în ideea în care vor atrage mult mai mulți jucători din afara țării.

Este imposibil ca statele din America să poată percepe taxe pentru astfel de state. Și asta nu este decât un lucru negativ pentru stat, întrucât sume importante de bani se vor duce în conturile altor țări. Acești bani ar putea fi folosiți în foarte multe domenii, cum ar fi construirea de școli și spitale sau chiar construirea unor centre de abilitare pentru persoanele cu probleme cu jocurile de noroc.

Consultand câteva diagrame în ceea ce privește interesul cetățenilor din America și din Australia pentru jocurile de noroc, s-a observat că după implementarea unor astfel de legi cazinourile online au fost tot mai căutate. Și nu doar pe moment, ci chiar și la mult timp după aceea. Este destul de ușor de observat faptul că deși au fost adoptate legi care să interzică în țară jocurile de noroc, cetățenii au continuat să le joace chiar dacă au fost nevoiți să apeleze la alte metode. Astfel, sume importante de bani au fost irosite și au fost folosite de către alte țări și state.

Posibile probleme pentru jucătorii online

Atunci când îți cumperi o nouă mașină de spălat sau un autoturism nou, ai câteva așteptări. În primul rând, nu vor exploda în momentul când le pornești și ar trebui să reziste cel puțin câțiva ani. Ai astfel de așteptări întrucât există anumite legi care protejează consumatorii de astfel de evenimente. Jucătorii online din Statele Unite spre exemplu nu vor avea această garanție. Întrucât există multe țări cărora le este frică să lase cetățeni americani să se înregistreze pe site-urile lor datorită legilor Statelor Unite, jucătorii trebuie să se înregistreze pe site-uri nu tocmai transparente.

La urma urmei au existat câteva cazuri în care un cazino așa zis real a anunțat falimentul și a plecat cu banii jucătorilor. În special în astfel de cazuri, jucătorii americani nu pot face nimic, întrucât statul nu îi va ajuta în niciun fel. Nu poți apela nici la alte instituții ale statului, întrucât din punct de vedere legal nu ai avea voie să participi la jocurile de noroc. Multe cazinouri au nevoie de licențe ce se obțin greu pentru a putea funcționa. Astfel de licențe sunt necesare pentru a avea o garanție că site-ul este real.

În caz contrar, companiile respective vor fi sancționate conform legii sau chiar închise. În cazul plăților au fost raportate cele mai multe probleme. Pe lângă faptul că durează un timp îndelungat pentru a primi banii în cont, multe site-uri fantomă au reușit să ia banii jucătorilor și să dispară fără urmă. De aceea, este foarte important ca jucătorii să fie foarte atenți când aleg unde să își depoziteze banii. Faptul de a interzice pur și simplu jocurile de noroc fără vreun motiv bine întemeiat nu este o idee prea bună.

Concluzie

În astfel de cazuri există două tabere: cei care sunt de acord ca jocurile de noroc să fie interzise și cei care sunt total împotrivă. La urma urmei, statul este cel care decide legile, însă acestea trebuie să aibă și o logică și să nu ingrădească anumite drepturi fundamentale ale populației. România nu este pe lista țărilor în care jocurile de noroc sunt interzise, astfel că jucătorii din țări străine pot apela la cazinourile noastre online. Însă există și aici unele legi pentru cetățenii din statele în care jocurile de noroc sunt interzise, tocmai în ideea în care cazinourile nu doresc să se amestece în probleme grave cu alte state.

(Visited 127 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.