Trecând peste faptul că mâine, poimâine suntem în aprilie iar edilul ne urează „La mulți ani!”, scrisoarea se dorește a fi o expunere a realizărilor mai marilor urbei în ultimul an și promisiunile de proiecte și împliniri mărețe pentru 2018.

Anul trecut am continuat proiectele pe care le știți, am început unele noi și am mers mai departe pe drumul către o administrație aflată în slujba dumneavoastră și aplecată către o dezvoltare sănătoasă a orașului nostru. Constanța a crescut și crește prin contribuția fiecăruia dintre noi. O arată cifrele, o spun oamenii, o vedem zi de zi”, își începe Făgădău scrisoarea.

Întrebarea care se pune însă este ce spun oamenii, ce vedem zi de zi în acest oraș de se laudă primarul cu asemenea lucru? Eu unul văd un Cazinou în paragină, un pod transformat în șantier și abandonat, câini pe stradă, mizerie pe trotuare și în piețe, parcuri sfărâmate de betoane, construcții ridicate haotic la orice colț de stradă și pe orice petec de iarbă, cerșetori, trotuare impracticabile, mașini parcate haotic, un oraș sufocat de mașini și lista poate continua mult și bine. De ce nu ne spune Făgădău, cu subiect și predicat, ce s-a schimbat în bine în Constanța?

Continuăm cu scrisoarea edilului și aflăm că „Proiectele serioase se construiesc cu greu, în timp, și de aceea vă mulțumesc pentru răbdare, pentru faptul că ați înțeles că orice schimbare profundă se face pe termen mediu și lung, chiar dacă noi toți ne dorim ca lucrurile să se întâmple mai repede”. Ceea ce uită Făgădău să spună că el nu este de doi ani la Primăria, ci conduce Constanța de mai bine de 8 ani, fie din postură de primar, primar interimat sau viceprimar. Făgădău nu e străin de administrație, nu s-a trezit acum în fața  Primăriei și are nevoie de timp să își creioneze gândurile. Domnule Făgădău, proiecte serioase, chiar mult mai serioase decât ale dvs., se fac și se implementează în toate marile orașe ale acestei țări. Și lucrurile chiar se văd acolo. Poate dacă un investitori nu ar mai sta 2 ani de zile să își ridice autorizațiile de la Primărie, lucrurile s-ar putea mișca mai repede și la noi.

Partea scrisorii care m-a impresionat cel mai mult vorbește despre consolidare. „Anul 2018 va fi un an consolidării noului început și un an în care Constanța își reafirmă importanța socială, economică și culturală față de valorile regionale și naționale”. Așadar, anul acesta consolidăm ce s-a făcut în anii trecuți. Și din nou întreb: Dar ce ați construit în acest oraș de v-ați propus să consolidați în 2018? Oricât m-aș gândi, nu îmi vine nimic în minte.

În încheiere, Făgădău ne vorbește despe Centenarul Unirii și despre  dorința lui ca fiecare dintre noi să se simtă mândru că este constănțean, dobrogean, român.

O scrisoare în care domnul primar Făgădău nu a transmis nimic, ci pare mai degrabă că a bifat pur și simplu o obligație, umplând cu greu foaia cu generalități și îndemnuri patriote.

În încheiere, nu pot să nu vă întreb pe voi, constănțenii, ce credeți că ar trebui să consolideze Primăria în acest an? Ruina, mizeria, nepăsarea?

 

(Visited 530 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.